Ziua Drapelului Naţional, celebrată în Capitală în Piaţa Tricolorului

Drapelul Naţional a fost înălţat vineri în Piaţa Tricolorului din Capitală, într-o ceremonie la care a participat premierul Emil Boc.
Epoch Times România
27.06.2009

Drapelul Naţional a fost înălţat vineri în Piaţa Tricolorului din Capitală, într-o ceremonie la care a participat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a evidenţiat importanţa Drapelului ca simbol naţional, alături de imnul şi stema unei ţări.

"Orice stat respectă Drapelul Naţional. Simbolurile naţionale fac legătura între trecut, prezent şi viitor. Cinstim drapelul, cinstim tot ce este românesc, pe cei care au murit pentru ca România să ajungă un stat modern" - a afirmat Boc, adăugând că "într-o lume fără frontiere trebuie să ne preţuim simbolurile naţionale".

Festivitatea publică prilejuită de Ziua Drapelului Naţional a fost deschisă de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. "Tricolorul a fost în 1989 cel ce "a strigat" "Jos dictatura!" şi mi-aş dori ca toţi românii să fie mândri de această zi. (...) În această zi toţi trebuie să fim patrioţi şi să arborăm cu mândrie drapelul" - a spus prefectul.

El a evidenţiat că "steagul unei naţiuni este trecutul, prezentul şi viitorul ei". "Steagul este România", a afirmat Atănăsoaei.

Prezent la ceremonial, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a elogiat şi el simbolurile naţionale.

"Ne-am adunat aici pentru a ne aminti că trebuie să fim o naţiune unită. Toate greutăţile trebuie să ne apropie şi să ne întărească, nu să ne învingă. Revenirea la rădăcini este fundamentală şi noi suntem români, lucru pe care nu trebuie să-l uităm" - a spus Oprescu, apreciind că, având în vedere că în prezent românii trăiesc într-un spaţiu deschis, "unitatea" este valoarea care trebuie apărată.

Potrivit primarului general, a fi patriot nu înseamnă neapărat să faci lucruri foarte mari pentru ţară, ci lucruri mici, dar importante pentru oameni.

Ceremonialul militar a atras şi în acest an câteva sute de bucureşteni, veniţi să asculte muzica reprezentativă a armatei şi să asiste la defilarea Comandamentului Garnizoanei Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ridicarea drapelului pe catarg a fost imortalizată cu camere video şi foto de cei prezenţi, fie că se aflau pe trotuare, fie în clădirile învecinate. Drapelul a fost sfinţit de preotul militar al Garnizoanei, moment în care toţi oficialii s-au înclinat cu respect.

Printre reprezentanţii autorităţii publice locale prezenţi la ceremonia de înălţare a Drapelului Naţional au fost primarii sectorului 1, Andrei Chiliman, şi sectorului 2, Neculai Onţanu. Ei au apreciat că, deşi în rândul populaţiei Ziua Drapelului Naţional este o sărbătoare mai puţin cunoscută, ea este totuşi "foarte importantă".

Edilii au declarat, pentru AGERPRES, că în această zi, foarte importantă pentru români, au cinstit simbolul naţional prin arborarea a câtorva mii de steaguri la toate instituţiile publice şi în punctele de atracţie ale oraşului. De asemenea, au fost înlocuite toate steagurile vechi şi puse unele noi acolo unde lipseau.

Prinţul Paul şi soţia sa, prinţesa Lia, au participat şi ei la ceremonia de cinstire a Tricolorului. "Este o zi importantă pentru istoria României şi suntem foarte apropiaţi de veteranii de război, eu fiind preşedintele de onoare al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război", a declarat, pentru AGERPRES, prinţul Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor