„1.000 km Balkan Charity Challenge”, maraton caritabil pe traseul Bucureşti-Sofia şi retur

Un grup de voluntari români şi bulgari va parcurge în perioada 10-19 noiembrie, în alergare şi pe bicicletă, aproximativ 1.000 de kilometri între Bucureşti şi Sofia, tur-retur, în maratonul caritabil „1.000 km Balkan Charity Challenge” (Provocarea Balcanilor - 1.000 de Km traversând munţii Balcani şi Dunărea).

Potrivit organizatorilor, maratonul "va fi o aventură", deoarece traseul presupune traversarea de două ori a Dunării şi a munţilor Balcani, "trecând prin locuri cu peisaje spectaculoase, de la 0 la 2.000 de metri altitudine.

Participanţii vor parcurge prima parte a maratonului, de la Bucureşti la Sofia, în trei zile, pe bicicletă, în etape de câte 150 de kilometri zilnic. La întoarcere, participanţii vor avea de parcurs aceeaşi distanţă în alergare, în şapte zile, respectiv câte 65 de kilometri pe zi.

Startul evenimentul va avea loc pe 10 noiembrie, la ora 7,30, din faţa sediului UniCredit Ţiriac Bank din România, urmând ca participanţii să ajungă la Sofia pe 12 noiembrie, în faţa sediului UniCredit Bulbank. Startul maratonului de întoarcere va avea loc pe 13 noiembrie, participanţii urmând să plece la ora 8,00 din Sveta Nedelya Sq. din Sofia.

"Salut obiectivele pe care vi le puneţi în faţă, şi anume dezvoltarea legăturilor între oamenii dintre cele două maluri ale Dunării, care este în unison cu politica europeană pentru cooperare transfrontalieră. (...) După cele două maratoane de succes de anul trecut, acesta este încă un pas spre un mare succes şi spre atingerea obiectivelor pe care vi le asumaţi - parcurgerea a peste 1.000 de kilometri, pe bicicletă şi pe jos. Sper sincer ca şi condiţiile meteo să fie cele mai bune", a spus Aleksandar Filipov, ambasadorul Bulgariei la Bucureşti, într-o conferinţă de presă susţinută joi, urându-le în acelaşi timp succes tuturor participanţilor la maraton.

Printre participanţii la maraton se va afla şi Stanislav Georgiev, CFO şi vicepreşedinte executiv al Unicredit Ţiriac Bank, împreună cu soţia sa, care a declarat că mesajul acestui maraton este "pentru o viaţă sănătoasă".

La eveniment vor fi două categorii de participanţi. Prima categorie va fi dată de cei care vor parcurge întreaga distanţă, iar cea de-a doua va fi reprezentată de cei care vor parcurge doar o parte din traseu.

"Niciunul dintre participanţii la maraton nu este sportiv profesionist. Toţi sunt oameni foarte buni pe partea sportivă, dar cu toţii au o altă activitate profesională. Pe lângă scopul caritabil, ne dorim să promovăm şi un stil de viaţă sănătos şi mesajul că poţi lucra un program normal, dar după aceea să găseşti o pasiune şi în sport", a declarat Gabriel Solomon, din partea RoClub Maraton.

Companiile şi participanţi individuali sunt invitaţi să se înscrie la maraton pentru "o aventură" care îmbină pasiunea pentru sport cu dorinţa de a sprijini cauze umanitare.

Fondurile strânse cu ocazia maratonului vor fi folosite pentru proiectele unor organizatorii nonprofit din România.

Companiile sunt invitate să susţină maratonul şi să contribuie la finanţarea proiectelor umanitare cu sume între 100 şi 3.000 de euro. Pasionaţii de sport care vor să participe la maraton sunt invitaţi să se înscrie până pe 5 noiembrie iar în schimbul unei taxe modice, aproximativ 50 de lei, aceştia pot opta fie pentru a parcurge tot traseul, fie doar o porţiune a acestuia. Odată intraţi în cursă, participanţii îşi vor alege o cauză pe care să o susţină şi vor încerca să-şi convingă cunoscuţii să doneze pentru aceasta, pe parcursul celor 10 zile cât va dura maratonul.

Maratonul este organizat cu sprijinul logistic a două cluburi de specialitate, unul din România şi cel de-al doilea din Bulgaria - RoClub Maraton şi Begach Running Club. Participanţii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe parcursul traseului şi vor fi însoţiţi de o echipă de suport formată dintr-un doctor şi doi voluntari, care vor asigura serviciile medicale, alimentaţia şi hidratarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport