10 locuri ciudate de muncă

Sperietoare de ciori făcută din dopuri, august 2011 Kettlewell, Marea Britanie
Sperietoare de ciori făcută din dopuri, august 2011 Kettlewell, Marea Britanie (Matthew Lloyd / Getty Images)

Mulţi oameni îşi închipuie că munca înseamnă să stai la calculator la birou de luni până vineri de la 9 la 5, dacă eşti norocos. Dar mai există alte alternative - locuri de muncă cu adevărat ciudate. Ciudat nu înseamnă neapărat rău, doar arhaic sau lipsit de sens uneori şi cu siguranţă nu sunt locuri de muncă pentru oricine. Iată 10 dintre ele.

1. Degustător de hrană pentru animalele de companie

Un loc de muncă pe care mulţi oameni nici măcar nu l-ar lua în considerare este degustarea de alimente pentru animale de companie pentru asigurarea calităţii acestor produse. Prima cerinţă a unui astfel de post este de a fi capabil să consumi mâncare pentru câini sau pisici, a doua cerinţă este să poţi comenta despre textura şi consistenţa acesteia ca şi cum ar fi o mâncare adevărată. Deşi nu este un loc de muncă periculos în sine, nu se bucură de o popularitate mare. Conform site-ului SimplyHired.com salariul mediu pentru un degustător de mâncare pentru câini este de aproximativ 40 000 de dolari americani pe an în funcţie de locaţie, industrie şi experienţă.

2. Pathoecologist

Amintiţi-vă cum în Jurassic Park un om de ştiinţă şi-a vârât braţul până la umăr într-un morman de fecale? Despre asta este vorba, deşi cele mai multe dintre acelea ar fi în mod normal fosilizate, veţi obţine imaginea a ceea ce presupune acest loc de muncă într-un anumit sens: studiul excrementelor. Termenul de pathoecologist provine din prefixul grecesc suferinţă sau bolnav "patho- " şi "ecologist" care înseamnă studiul organismelor şi a mediului lor. În conformitate cu insidejobs.com salariul unui pathoecologist poate varia între 30 000$ şi 90 000$ pe an în funcţie de experienţă şi dacă angajatul deţine o diplomă de master sau doctorat.

3. OZNolog

Aşa cum sugerează şi numele oznologia este studiul de obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri) a la Mulder şi Scully din serialul „Dosarele-X”. Desigur, salariile lor ar putea să nu fie din această lume şi din moment ce multe dintre teoriile lor sunt greu de dovedit, multe sunt respinse de către colegii lor ca teorii ale conspiraţiei, şarlatanii, etc. Un academician distins care a lucrat neobosit în acest domeniu este Doctorul Peter A. Sturrock. Desigur oznologii pot stârni dezbateri precum cea referitoare la Proiectul Blue Book (Cartea Albastră) , proiectul Forţelor Aeriene ale S.U.A. care între 1952-1970 colecta informaţii despre OZN-uri.

S-a concluzionat atunci că majoritatea rapoartelor despre OZN-uri dintre cele peste 12.500 au fost confuzii. Acest fapt i-a făcut pe mulţi să creadă că există o masivă acoperire a existenţei OZN-urilor. Semnele apărute în ultimii ani par să confirma teoria conspiraţionistă.

4. Stăpân de raţe

Un hotel din Memphis a angajat o persoană să escorte raţele la şi de la fântâna din holul hotelului de două ori pe zi. Aceasta a fost sarcina timp de 50 de ani a portarului Edward Pembroke care între 1940-1991, când s-a pensionat a efectuat această datorie în plus faţă de transportul bagajelor la Peabody. Edward a fost antrenor de animale. Acum Peabody are raţe şi în Orlando.

Marş se făcea zilnic la 11.00 şi la 17.00 la ambele hoteluri şi multe celebrităţi de la Hollywood au asistat la paradă. Desigur, raţele au propria lor pagina pe Facebook.

5. Sperietoare de păsări

În Rajasthan, India, rafinatul Palat Rambagh de 5 stele din Jaipur a angajat doi oameni să fluture nişte steaguri pentru a ţine porumbeii departe de fântâna din curtea hotelului. Steagurile înfăţişează semnul: interzis păsărilor, probabil pentru a informa oaspeţii, nu e sigur dacă are efect asupra porumbeilor.

6. Coşar

Această profesie veche existentă dinaintea epocii victoriene mai există şi astăzi. Este tot o muncă murdară deoarece se ocupă cu eliminarea funinginii şi cenuşei din hornuri, dar s-a schimbat în întregime în termeni de profesionalism. În zilele de demult copiii erau plătiţi să facă munca cea mai murdară pentru că erau suficient de mici să se târască în locuri înguste. Astăzi hornarii sunt tehnicieni instruiţi profesional care fac mai mult decât să cureţe hornul de funingine. Ei instalează, diagnostichează şi repară gama completă a sistemelor de ventilare.

7. Tester de mirosuri

Nu este o profesie indicată celor slabi de inimă sau stomac, dar există cu adevărat şi companiile angajează mereu astfel de testatori pentru a determina performanţele deodorantelor sau detergenţilor noi. Conform careersearch.com salariul mediu anual pentru un testator de miros este de aproximativ 35 000$ pe an. Ca un testator de miros eşti un cobai olfactiv. Atâta timp cât industria produce produse noi va fi mereu de lucru.

8. Scafandru după mingi de golf

Nu toată lumea este un jucător de golf profesionist, uneori chiar şi cei mai buni aruncă mingea în apă şi nu există modalitate mai bună de a recupera mingii de golf decât de a trimite un scafandru în după ele. Această muncă nu este uşoară, deoarece multe mingi de golf scoase odată atârnă greu. Potrivit unui articol de pe ESPN, 120.000 de mingi de golf intră la apă anual.

9. Inspector de zaruri

Ca inspector de zaruri trebuie să vă asiguraţi că şansele nu sunt denaturate în favoarea jucătorul sau a casei. Prin urmare, inspectorul de zaruri funcţionează ca un contractor independent care se asigură că nu se trişează şi că zarurile sunt echilibrate. Vestea bună pentru viitorii inspectori de zaruri este că pot fi angajaţi de către producătorii de zaruri, cazinou sau organul care reglementează cazinourile.

10. Mascotă

Să recunoaştem, să porţi un costum greu în căldura verii nu poate fi grozav, dar poate aduce un venit bunicel să fi mascota unui colegiu sau a unei echipe sportive profesioniste sau a unei companii. Mascotele sportive sunt adevăraţi sportivi de înaltă performanţă. Rolul lor este de a apropia echipa şi fanii şi de a păstra lucrurile în zona pozitivă, cel mai desprostindu-se. În conformitate cu jobmonkey.com mascota unei echipei de sport cu normă întreagă poate câştiga în jur de 25 000$ pe an şi în cazul în care acestea sunt cele mai bune din industrie pot câştiga un venit de şase cifre în funcţie de cât de populare sunt.