130 de liceeni excepţionali din România şi Basarabia vor avea o săptămână extraordinară la Cluj-Napoca

130 de liceeni cu performanţe deosebite reuniţi în proiectul  „Creatori de Viitor – Champions United”.
130 de liceeni cu performanţe deosebite reuniţi în proiectul „Creatori de Viitor – Champions United”. (bistritanews.ro)

În perioada 23-29 iulie 2016 va avea loc în Cluj Napoca o nouă ediţie a unuia din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanţe deosebite, „Creatori de Viitor – Champions United”. Proiectul, aflat la cea de-a treia ediţie, va reuni 130 de elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, profesori de top din România, mentori din diverse domenii. Programul este organizat de Asociaţia 11even, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca precum şi cu o serie de parteneri instituţionali, parteneri corporate şi media.

Între liceenii selectaţi să ia parte la acest program regăsim medaliaţi la olimpiade naţionale şi internaţionale la diverse discipline şcolare, câştigători de concursuri în domeniul creaţiei artistice, campioni naţionali la diverse discipline sportive, precum şi elevi cu implicare deosebită în voluntariat şi în proiecte extraşcolare. Cei 130 de participanţi urmează să petreacă 7 zile extraordinare în Cluj-Napoca.

Aceştia vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, aşa cum sunt: Cristi Danileţ (judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii), Sebastian Văduva (decan al Griffits School of Management), Rareş Panfil (absolvent al Harvard University, cu un masterat în Public Administration la London School of Echonomics şi actualmente masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (fondator al unui start-up în Silicon Valley), Călin Coman (strategy director la Handsome Advertising), Dan Isai (fondator şi CEO al Salad Box), Vlad Căpuşan (alpinist şi explorator) şi mulţi alţii.

Cele 7 zile ale proiectului vor avea o agendă cu multe sesiuni interactive, activităţi practice, competiţii, dar şi multă distracţie. Participanţii vor avea şansa să viziteze Salina Turda, să se distreze în cadrul Adrenalin Park sau în cadrul unui workshop de creaţie şi improvizaţie. Un alt eveniment special care revine în agendă, după succesul de anul trecut, este Picnicul tradiţional românesc & Seara de film, eveniment care în acest an va avea loc într-o locaţie surpiză.

Într-o sesiune specială, participanţii vor putea afla povestea „Fabrica de experimente”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanţi la ediţia 2015, iar apoi, împărţiţi pe echipe, vor avea şansa să lucreze la propriile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o susţinere specială din partea partenerilor pentru a fi lansate. Ca şi anul trecut, Gala Performanţei în Educaţie va încheia acest proiect, printr-un eveniment deosebit, desfăşurat în cadrul Centrului de Cultură Urbană Casino, în care organizatorii, alături de parteneri, vor premia aceşti tineri performeri ai României şi ai Republicii Moldova.

Datorită susţinerii partenerului principal al acestui proiect – Kaufland România, participarea liceenilor selectaţi în proiect va fi gratuită.

Am pornit în 2014 cu un grup de 60 de liceeni din 5 oraşe, care au luat parte la prima ediţie „Creatori de Viitor”. Anul acesta, după doar 2 ani, reunim la Cluj-Napoca 130 de participanţi din 50 de oraşe, dintre care 10 liceeni au fost selectaţi din Republica Moldova. Unul dintre obiectivele urmărite în acest proiect este acela de a le oferi acestor liceeni exemple de tineri care au studiat şi au muncit în străinătate, dar au ales să revină înapoi în România şi să-şi construiască cariere de succes în ţară.

An de an, dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pentru performanţele lor deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, vor avea o contribuţie deosebită la dezvoltarea acestei ţări. Ne bucurăm de implicarea Kaufland România, companie care susţine alături de noi, ideea de a aduce împreună tineri care apreciază educaţia şi performanţa, declară Ovidiu Neamţu, iniţiator al programului „Creatori de viitor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne