20% dintre poliţişti vor patrula în civil. Vor da amenzi pentru nerespectarea regulilor sanitare în spaţiul public

Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta
Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta (Epoch Times România)

Circa 20% dintre poliţişti vor patrula în civil, fără a purta uniformă, şi vor da amenzi în cazul persoanelor şi firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măştii şi distanţare socială, anunţă G4Media, citând surse guvernamentale.

Potrivit sursei citate, iniţiativa autorităţilor s-ar datora faptului că mulţi cetăţeni respectă regulile doar în prezenţa poliţiei, iar la plecarea forţelor de ordine îşi dau jos măştile sau se înghesuie în mijloace de transport ori în restaurante.

Comportamentul de conformare formală la măsurile sanitare a fost reclamat în urmă cu o lună şi de prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, care spunea la acel moment că aceasta e una dintre cauzele creşterii rapide a numărului de infectări cu Covid-19 din judeţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne