23 de parlamentari iranieni, şeful ISU iranian - depistaţi cu virus Wuhan

. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)
A.P.
03.03.2020

Iranul confirmă oficial cel puţin 2.336 de cazuri de coronavirus şi 77 de morţi, membri ai Parlamentului iranian nefiind nici ei cruţaţi.

Oficialii din Teheran au dezvăluit acum că 23 de membri ai parlamentului au rezultate pozitive la teste, ceea ce sugerează un număr mult mai mare de infectaţi la nivel naţional, după ce mai multe rapoarte au presupus că Republica Islamică nu face cunoscute statisticile reale, sau cel puţin refuză testarea în masă a oamenilor.

Iranul se pregăteşte pentru posibilitatea testării a „zeci de mii” de persoane, potrivit declaraţiilor unui oficial.

În urmă cu o săptămână, un adjunct al ministrului Sănătăţii a contractat virusul Wuhan, iar şeful serviciilor medicale de urgenţă al naţiunii este şi el infectat cu Covid-19.

Iranul are cel mai mare număr de decese şi rata de infecţii confirmate în afara Chinei.

Începând de marţi, liderul suprem al Iranului, Ayatollah, Ali Khamenei, a ordonat forţelor armate să asiste Ministerul Sănătăţii în combaterea epidemiei, care a ameninţat inclusiv liderii din Teheran, având în vedere că vicepreşedintele a fost infectat şi un fost ambasador a murit din cauza infecţiei.

Încă nu se ştie ce rol ar putea juca trupele naţionale, dar Fox News raportează că sute de mii de militari ar putea fi mobilizaţi.

Până acum, o altă ţară cu o epidemie periculos de mare din zonă este Emiratele Arabe Unite, un hub regional de afaceri şi un punct cheie de tranzit între Occident şi Asia. La începutul acestei săptămâni a raportat 21 de cazuri, iar autorităţile au închis recent două hoteluri din Abu Dhabi, unul dintre clienţii hotelului fiind suspectat de coronavirus.

Cea mai mare companie aeriană din regiune, Emirates, a redus foarte mult zborurile şi, în multe cazuri, a fost nevoită să ţină la sol avioane.

Între timp, Arabia Saudită şi Iordania au anunţat primele cazuri de virus Wuhan, luni. Saudiţii au adoptat în ultima perioadă măsuri inedite pentru a se asigura că virusul va fi ţinut în afara graniţelor, inclusiv anularea şi blocarea tuturor vizelor pentru pelerini la Haj, programat în această vară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor