25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina - agenţia FAO

Lan de grau
Lan de grau (KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)

Întârzieri uriaşe în lanţul de transport al cerealelor, în cantitate totală de aproape 25 de milioane de tone, au fost semnalate în Ucraina, mărfurile neputând fi transportate în afara ţării din cauza „provocărilor legate de infrastructură” şi a blocării porturilor din Marea Neagră, potrivit unui oficial al agenţiei pentru alimente ONU.

Livrările blocate de cereale ar putea exacerba şi mai mult preţurile ridicate ale alimentelor pe tot globul, care au crescut în cel mai rapid ritm înregistrat în martie, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) - cu 13% în cursul lunii, un maxim istoric.

Înainte ca forţele ruse să invadeze Ucraina în februarie, Ucraina era unul dintre cei mai mari producători de mărfuri agricole din lume, specializată în produse de bază, cum ar fi grâul, porumbul, rapiţa, seminţe de floarea soarelui şi ulei de floarea soarelui.

Odată cu creşterea preţurilor, oficialii americani au avertizat în mod repetat asupra penuriei de alimente cauzate de invazia rusă în Ucraina, iar recentele probleme de transport vor înrăutăţi situaţia.

„Este o situaţie groaznică în acest moment în Ucraina, cu aproape 25 de milioane de tone de cereale care ar putea fi exportate, dar care nu pot părăsi ţara pur şi simplu din cauza lipsei de infrastructură, a blocării porturilor”, a transmis Josef Schmidhuber, director adjunct al FAO la divizia pieţe şi comerţ, într-un briefing de presă la Geneva pe 6 mai.

Schmidhuber a spus că blocajele livrărilor de cereale ar putea genera probleme de depozitare în timpul următoarei recolte din iulie şi august, în special dacă porturile de la Marea Neagră rămân blocate de forţele ruse.

De când a fost invadată de forţele Moscovei, Ucraina a fost nevoită să exporte cereale cu trenul peste graniţa de vest sau din micile sale porturi fluviale dunărene, nu pe mare. Cu toate acestea, rapoartele indică faptul că vagoanele care conţin cereale s-au confruntat cu mai multe probleme birocratice şi provocări logistice, împreună cu lipsa forţei de muncă şi insuficiente vagoane.

„În ciuda războiului, condiţiile de recoltare nu arată foarte rău. Acest lucru ar putea însemna într-adevăr că nu va exista suficientă capacitate de stocare în Ucraina, mai ales dacă nu se deschide un coridor de grâu pentru exportul din Ucraina”, a spus Schmidhuber.

El a remarcat îngrijorări suplimentare cu privire la rapoartele conform cărora unele depozite de cereale din Ucraina au fost distruse pe fondul conflictului în curs.

Deşi nu a detaliat, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat, pe 5 mai, că aproximativ 400.000 de tone de cereale au fost furate până în prezent. Epoch Times nu a putut verifica afirmaţia.

Comentariul lui Schmidhuber a survenit la scurt timp după ce datele de la S&P Global au arătat că problemele de aprovizionare cu alimente au atins un nivel record în aprilie.

Potrivit sondajului, indicele global al deficitului de aprovizionare a semnalat că lipsurile au fost aproape de şapte ori mai mari decât nivelul normal luna trecută. Capacitatea de transport de marfă a rămas cea mai afectată, a spus S&P Global.

Între timp, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat în aprilie că 45 de milioane de oameni din întreaga lume sufereau de malnutriţie, iar alte 8 până la 20 de milioane sunt expuse riscului de foamete din cauza efectelor secundare ale războiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie