2500 de ace de acupunctură în spate de dragul taurilor

Coridă
Coridă (Wikipedia)

Activista columbiană care pledează pentru protecţia naturii, Fanny Pachon, şi-a exprimat indignarea extremă cu privire la desfăşurarea luptelor tradiţionale cu tauri în Cartagena. Ea s-a decis ca în spatele ei să fie înfipte 2500 de ace de acupunctură, exprimându-şi astfel protestul împotriva comportamentului violent asupra taurilor.

Tot acest proces s-a desfăşurat chiar în faţa administraţiei oraşului, procedura fiind realizată de către un specialist în acupunctură.

Pachon menţionează că a făcut acest pas din cauză că până acum oficialii i-au ignorat complet solicitările de interzicere a luptelor cu tauri. „Am hotărât să facem acest pas un pic disperat, pe motiv că administraţia Cartagenei ne-a tratat prost chiar de la început. Nu-şi îndeplineşte promisiunile făcute”, a declarat activista de la protecţia animalelor pentru NTDTV.

La acţiune s-a alăturat un grup de protestatari. Printre posterele lor putea fi citit: „Matadorule, dacă eşti curajos, încearcă să experimentezi ceea ce simte taurul”.

Localnicii au hotărât să participe şi ei la eveniment. Gloria Velez, una din participante, a declarat: „Mi-am lăsat toate treburile şi am venit să văd ce se întâmplă. Cred că este pur si simplu minunat şi extraordinar că cineva încearcă să trezească onestitatea în oameni, arătându-le prin ce sunt nevoiţi să treacă taurii.”

Pe lângă cele întâmplate, activista de la protecţia animalelor, ar putea fi introdusă în Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare număr de ace de acupunctură înfipte în organism. Anterior, acest record a fost bătut de către chinezul Wei Shenchu, care şi-a înfipt 2009 ace de acupunctură în anul 2009.

În Columbia, luptele cu taurii sunt extrem de populare. Încă în 2010, Curtea Constituţională a convenit că astfel de distracţii nu contravin cu legile fundamentale. Pentru columbieni, luptele cu taurii fac parte din patrimoniul lor cultural. Astfel de lupte au început să aibă loc în ţară începând cu secolul al XIX-lea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe