30 de zile de arest pentru activistul care l-a lovit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu

Deşi PD îl asociază pe Grigorciuc cu Blocul ACUM, acesta este mai mult un activist de stânga decât de dreapta, deoarece a devenit cunoscut după protestele din 2014, organizate de aşa-numitul „grup Petrenco” împotriva lui Plahotniuc.
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu (facebook.com/Ilian Caşu)

Activistul Pavel Grigorciuc care l-a lovit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu a primit sâmbătă, 30 de zile de arest preventiv. Judecătoria sectorului Ciocana din Chişinău a emis mandatul de arestare la cererea procurorilor.

Potrivit Radio Europa Liberă, Grigorciuc recunoaşte că i-a dat o palmă deputatului, pe motiv că acesta l-ar fi insultat în public. Sîrbu afirmă însă că cearta a fost provocată de activist, care ulterior l-a lovit cu pumnul sau alt obiect tare, ajungând la spital cu comoţie cerebrală.

Incidentul s-a petrecut joi, pe o terasă din apropierea Parlamentului de la Chişinău, când deputatul venea de la prima şedinţă, iar activistul - de la un protest privind controlul PD asupra justiţiei, transmite sursa citată.

În context, PDM şi-a exprimat indignarea faţă de agresarea deputatului Sîrbu, învinuind Blocul ACUM ca şi-a început activitatea parlamentară utilizând şi încurajând în mod deschis violenţa de limbaj. „Blocul i-a oferit azi o platformă de exprimare lui Pavel Grigorciuc, aprobând astfel atitudinea extremistă pe care el a manifestat-o de mai multe ori.”

Totodată, PDM a solicitat reprezentanţilor Blocului ACUM să denunţe public comportamentul agresiv al „partenerului politic, Pavel Grigorciuc” şi să înceteze să mai utilizeze astfel de persoane în activitatea lor.

În replică, deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba a ţinut să comenteze pe reţelele de socializare că Grigorciuc nu a manifestat niciodată vreo susţinere pentru blocul ACUM, iar PD doar încearcă să creeze asocieri negative între blocul ACUM şi oameni cu imagine nu tocmai bună în faţa societăţii.

„Pavel Grigorciuc a vorbit în faţa Parlamentului, dar el nu a fost invitat acolo, nu făcea parte din scenariu… Că a vorbit neplanificat nu este nici bine, nici rău. Diferenţa între noi şi PD este că noi mizăm pe raţiunea oamenilor, pe gândirea lor critică, pe discernământ”, a adăugat Alaiba citat de Radio Europa Liberă.

Pavel Grigorciuc este mai degrabă un activist de stânga decât de dreapta, deoarece a devenit cunoscut după protestele împotriva acaparării justiţiei de către PD, în 2014, organizate de aşa-numitul „grup Petrenco” al fostului comunist Grigore Petrenco. Atât Grigorciuc, cât şi Petrenco au fost asociaţi cu misterioasa organizaţie de extremă stânga Antifa.

Poliţia moldoveană susţine că Grigorciuc riscă 5 ani de închisoare pentru că mai are o condamnare cu suspendarea executării pedepsei în legătură cu o demonstraţie violentă din 2014, când a protestat tot împotriva controlului PD asupra justiţiei.

De menţionat că deputata Maria Ciobanu a adresat o scrisoare deschisă colegului Sergiu Sîrbu cerându-i să-şi retragă cererea pe care a scris-o la poliţie în privinţa lui Pavel Grigorciuc. „Ai decăzut moral, dar şi din punct de vedere profesional, atât de jos, încât nu mai este loc unde să cazi... Ştii bine că nu ţi-a cauzat nicio leziune corporală, că a fost o reacţie neinspirată la insultele tale bădărăneşti. Justiţia stăpânului tău îl va priva de libertate, iar pe conştiinţa ta se va mai încrusta o ticăloşenie...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe