40 la sută dintre migranţii ilegali eliberaţi într-un oraş din Texas erau pozitivi la COVID-19 [oficiali americani]

Grup de migranţi ilegali în Nuevo Laredo, Mexico
Grup de migranţi ilegali în Nuevo Laredo, Mexico (Omar Torres/AFP via Getty Images)

Patru din 10 migranţi ilegali eliberaţi săptămâna trecută într-un oraş din Texas, în apropierea graniţei dintre SUA şi Mexic, au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19, au declarat oficialii oraşului.

"Nivelul a fost foarte ridicat", a declarat primarul din Laredo, Pete Sáenz, pentru publicaţia Washington Examiner.

Dr. Victor Trevino, de la Autoritatea Sanitară din Laredo, a confirmat cifrele.

Oficialii din Laredo, oraş situat vizavi de Nuevo Laredo, Mexic, pe Rio Grande, nu au răspuns până la publicarea acestui articol. Însă ei au oferit un procent de pozitivitate similar într-un proces federal judecat luna trecută.

Oficialii au declarat în plângere că funcţionarii de la Serviciul de protecţie a vămilor şi frontierelor au eliberat migranţii din oraş, în ciuda faptului că un număr mare dintre ei au fost testaţi pozitiv pentru virusul Wuhan, care provoacă boala COVID-19.

În timp ce numărul cazurilor din Laredo este cel mai mare înregistrat de-a lungul frontierei, oficialii din McAllen, Texas, au declarat săptămâna trecută că din cei 7.000 de migranţi eliberaţi de ofiţerii federali în McAllen în săptămâna precedentă, 1.500 dintre ei au fost testaţi pozitiv pentru virusul Wuhan.

"În ultima vreme, primim aproximativ 1.800 de migranţi pe zi", a declarat primarul din McAllen, Javier Villalobos, într-o înregistrare video în care pledează împotriva migraţiei necontrolate. "Apoi, 15 la sută dintre migranţi au COVID, au cauzat probleme substanţiale oraşului McAllen."

Don McLaughlin, primarul din Uvalde, Texas, a declarat săptămâna aceasta pentru Epoch Times că migranţii sunt probabil responsabili de 15 până la 20 la sută dintre cazurile de COVID-19 din comunitate, citând cel mai recent studiu realizat de oficialii din oraşul de frontieră.

Un agent al Poliţiei de Frontieră, care a refuzat să fie numit pentru a evita repercusiunile, a declarat pentru Epoch Times că agenţia împingea mulţi migranţi spre Laredo, lucru care a declanşat un proces intentat de oraş împotriva administraţiei Biden.

Oficialii din Laredo au declarat în plângere că Patrula de Frontieră plănuia să transporte cu autobuzul între 250 şi 350 de migranţi pe zi în oraş.

"Nu toate persoanele reţinute sunt testate pentru COVID-19 (...) înainte de a fi eliberate în mod legal din custodia migranţilor. Prin urmare, mulţi, dacă nu chiar majoritatea, nu sunt testaţi şi riscă să răspândească boala altora din grupul lor şi publicului larg, după ce sunt eliberaţi", se arată în dosar.

Luna trecută, un purtător de cuvânt al Serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor (CBP) nu a răspuns direct atunci când a fost întrebat despre migranţii cu rezultat pozitiv la COVID-19 care au fost eliberaţi în La Joya, Texas - un alt oraş de frontieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe