6 oameni cu o durată de viaţă legendară

Devraha Baba “Yoghinul veşnic tânăr” a trăit peste 250 de ani
Devraha Baba “Yoghinul veşnic tânăr” a trăit peste 250 de ani (http://www.amazingabilities.com/amaze7a.html)

În trecut arhivele spun că o viaţă de peste 200 de ani era un fenomen destul de comun. Fie că este vorba de climă, genetică, dietă, sau de radiaţii - ce îi diferenţiază pe oamenii din trecut de noi, este rolul martorilor să decidă. Caracteristicile comune pe care le au aceste persoane, fie ele legendare sau istorice, includ atingerea calmului interior şi punerea accentului pe virtute.

Noe - 950 de ani

Noe, unul dintre patriarhii biblici, faimos pentru construcţia Arcei care îi poartă numele, conform scrierilor avea 600 de ani înainte de potop. Dumnezeu i-a dat instrucţiuni lui Noe să construiască Arca, salvându-l astfel pe Noe, pe familia lui şi o serie de animale.

După potop Noe a mai trăit pentru încă 350 ani.

În anii dinainte de potop, vârsta medie a patriarhilor era de aproximativ 1000 de ani, potrivit Biblestudy. După Marele Potop, aceste cifre au înregistrat o scădere. Fiul lui Noe, Sem, a trăit doar 600 de ani.

Peng Zu - 880 ani

Un descendent al Împăratului Galben, Peng Zu este un simbol al longevităţii în China. Peng a trăit în timpul dinastiei Shang între secolele 17-11 î.Hr.

Peng Zu arăta foarte tânăr, chiar şi în ultimii săi ani, şi a trăit în timpul mai multor dinastii. Se spune că a avut 49 de neveste şi 54 de copii, care au murit toţi înaintea lui.

Potrivit Chinesegarden101.blogspot.com, atunci când împăratul dinastiei Shang l-a căutat să înveţe secretul longevităţii, Peng a răspuns: "În toată viaţa mea, am trecut prin multe războaie şi torturi. Nu am avut niciodată suficientă mâncare. Uite, sunt uscat şi slab. Mă tem că voi merge să-mi văd strămoşii curând. Ce fel de longevitate este aceasta?"

Conform legendelor Chinei, numele lui Peng Zu a fost accidental omis de pe lista morţilor, consultată de fiinţele ce vin să ia oamenii la moarte.

Devraha Baba "Yoghinul veşnic tânăr" - peste 250 de ani

Baba a trăit ca un guru yoga şi a fost vizitat de oameni din toate categoriile sociale, inclusiv politicieni, preoţi, de la cei bogaţi la cei săraci, potrivit India Behind the Lens .

Baba a locuit pe o platformă de 12 metri, în apropierea râului Yamuna. Când stătea acolo, mulţi credincioşi veneau la el căutând binecuvântări şi protecţie. Se crede că Baba nu se hrănea deloc, doar bea apă din râu. De asemenea, Baba putea să-şi controleze respiraţia sub apă timp de 30 min.

Potrivit legendei, Baba, care s-ar fi născut în secolul al 15-lea, a murit în 1989.

Li Ching-Yuen - peste 256 de ani

Yuen a fost un instructor de arte marţiale şi cunoscător de plante medicinale. Atunci când a fost întrebat despre secretul longevităţii lui, Yuen a răspuns: "Păstraţi o inimă liniştită, staţi aşezaţi ca o broască ţestoasă, mergeţi rapid ca un porumbel şi dormiţi ca un câine", potrivit Before its News .

Menţionat de New York Times, Li credea că orice persoană ar putea trăi cel puţin un secol în condiţiile în care obţine pacea interioară.

Li a avut 23 de neveste şi 180 de descendenţi.

Într-o zi, în timp ce îi învăţa pe studenţii săi arte marţiale, le-a spus acestora că şi-a încheiat misiunea în viaţă şi este timpul să meargă acasă. Li a murit la 6 mai 1933.

Henry Jenkins - 169 de ani

Jenkins, care ar fi trăit între 1501 - 1670, era din North Yorkshire, Anglia. El a ajuns cerşetor, deşi fusese odată majordomul stăpânului castelului Hornby.

Deşi a dus o viaţă săracă, aproape un secol mai târziu a fost construită o placă funerară lângă mormântul său, potrivit GENUKI .

Pe ea scria: "Şi chiar dacă lumea părtinitoare l-a dispreţuit şi n-a luat în considerare starea sa modestă şi umilă, ochiul drept al Providenţei l-a văzut şi l-a binecuvântat cu sănătate şi durata vieţii unui patriarh, pentru a-i învăţa pe cei aflaţi în greşeală că aceste binecuvântări sunt o consecinţă a cumpătării, unei vieţi active şi unei minţi liniştite. El a trăit până la uimitoarea vârstă de 169 de ani; a fost înmormântat aici la 6 decembrie 1670 şi i s-a făcut dreptate cu privire la memoria lui în 1743".

Sarah - 127 de ani

Sara este menţionată în Biblie, ca fiind soţia lui Avraam şi mama lui Isaac.

În Biblie, trei bărbaţi l-au abordat pe Avraam şi unul dintre ei a prezis că Avraam va avea un fiu de la Sara. La acea vreme, Sarah a auzit conversaţia şi a râs, gândindu-se că era imposibil, pentru că avea deja 90 de ani. Avraam avea 100 de ani atunci când el şi Sarah au avut un băiat, Isaac.

Sara a murit la 127 de ani, moment înregistrat în Biblie. A fost îngropată în peştera Patriarhului, la sud de Ierusalimul de astăzi potrivit JewishVirtualLibrary .