90 de ani de la moartea celui care a inventat terorismul de stat

Lenin, coborât de pe piedestal la Bucureşti. Piaţa Scânteii 5 martie 1990
Lenin, coborât de pe piedestal la Bucureşti. Piaţa Scânteii 5 martie 1990 (ANDRE DURAND / AFP / Getty Images)

Astăzi 21 ianuarie 2014 se împlinesc 90 de ani de la moartea lui V.I. Lenin, fondatorul URSS, cunoscut drept cel care a inventat terorismul de stat şi lagărele de concentrare.

Lenin este şi inventatorul leninismului, o ideologie care cerea măsuri fără limită (mergând deseori la genocid) pentru a asigura rezultatul căutat de marxişti - o societate fără valori, fără tradiţii, bazată pe ura de clasă.

Operele sale sunt strânse în 50 de volume, care însă nu au fost tipărite în totalitate deoarece discipolii săi s-au temut să publice unele texte, cu caracter vădit terorist şi criminal.

Deşi Lenin propovăduia comunism şi revoluţie socială şi cerea deseori moarte burgheziei, este cunoscut pentru luxul în care trăia. Se ştie că avea un Rolls Royce, iar costumele sale erau făcute din lână de cea mai fină calitate. Călătorea deseori în Germania şi Elveţia, deşi sursa fondurilor necesare pentru traiul său este necunoscută, bănuindu-se că provin din cotizaţii strânse de Partid şi jafuri de bănci şi case de bilete din gări (Stalin fiind cunoscut pentru aceste practici).

Câteva citate din Lenin

Religia - opiu pentru mase

“Religia este un soi de oprimare spirituală... este opiumul maselor. Religia este un soi de rachiu ieftin cu care sclavii capitalului îşi îneacă umanitatea" - 3 decembrie 1905 - (Lenin, V.I. Opere Complete vol. 12. pp. 142, 143.)

Împuşcaţi intelectualii!

“Război până la moarte împotriva bogătaşilor şi ajutoarelor acestora, intelectualii burgheji...ei trebuie striviţi la prima abatere...într-un loc să fie puşi după gratii...în altul să fie puşi să cureţe latrine.... În altul împuşcaţi pe loc...cu cât mai multă varietate, cu atât mai bogată va fi experienţa comunistă" - 24-27 decembrie 1917 - Opere Complete vol. 35. pp. 200, 201, 204

Executaţi pe oricine fără discuţii!

"…Recomand să fie numiţi supervizori şi să împuşcaţi conspiratorii şi ajutoarele acestora fără să întrebaţi nimic şi fără procedurile idioate"
- 22 august 1918 - Opere Complete vol. 50. p. 165.

Denunţăm umanitatea universală

“De ce rejectăm noi moralitatea, etica? Deoarece a fost susţinută de burghezie, care a rafinat această etică din poruncile date de Dumnezeu... noi denunţăm orice etică ce derivă din noţiuni care stau deasupra oamenilor, sau a claselor. Credem că sunt înşelăciune, minciună şi spălare pe creier - 2 octombrie 1920 - Opere Complete vol. 41. pp. 309, 311, 313.

Lenin, bolşevicii, scoşi în afara Bisericii de Patriarhul rus

Operele lui Lenin au declanşat în Rusia mai multe campanii de genocid social şi rasism social, cu alte cuvinte eliminarea, inclusiv fizică a clasei de mijloc, preoţilor, nobilimii, ţăranilor înstăriţi (în rusă se numesc kulaci) şi a cazacilor (care au luptat împotriva Armatei Roşii).

Despre Lenin şi discipolii săi Patriarhul Tihon al Rusiei, rostea următoarele la 1 februarie 1918, atunci când i-a scos pe bolşevici în afara Bisericii:

“Veniţi-vă în simţiri, nebunilor, şi opriţi masacrele. Ceea ce faceţi voi nu este doar o atrocitate. Este opera lui Satan, pentru care veţi arde în Iad şi veţi fi blestemaţi de către urmaşii voştri cu un blestem teribil. Cu autoritatea dată de Dumnezeu vă interzic să luaţi parte la Sfânta Taină a lui Cristos".

Lenin - o persoană imorală

Lenin era o persoană profund imorală. Căsătorit de la 28 de ani cu Nadejda Krupskaia, este cunoscut că se învârtea în cercuri de moralitate cel puţin dubioasă. Istoricii pomenesc de una dintre amantele sale, Inessa Armand, care frecventa casa lui Lenin cu încuviinţarea Nadejdei şi a soţului Inessei. Inessa era căsătorită la vremea respectivă cu Aleksandr Armand, un industriaş în textile, dar avea pe atunci un copil cu fratele acestuia, în vârstă de numai 18 ani, lucru cunoscut de toată lumea.

Cotidianul “Trud” publica, într-un număr recent, un articol în care doctorul în istorie N. V. Sokolov care a efectuat cercetări în arhivele ruseşti, ar fi descoperit că Lenin a fost homosexual. Istoricul rus afirma, în baza unor scrisori pe care le-ar fi găsit în arhive, că unul dintre amanţii lui Vladimir Ilici a fost liderul comunist Grigori Zinoviev, cunoscut şi sub numele de Gershon Aronovich Radomyslovsky Apfelbaum.

Relaţia dintre cei doi descrisă în articolul Trud, este citată şi pe blogul roncea.ro. Zinoviev scria către Lenin:

“Dragă Vova! Nu-ţi poţi închipui cât îmi este de trist fără tine, cât îmi lipsesc mângâierile noastre… Poţi să fii sigur, de când ai plecat nu m-am atins de nimeni. Poţi să fii absolut sigur în sentimentele mele faţă de tine şi în loialitatea mea. Crede-mă, nu m-am atins de un bărbat sau femeie şi nu o voi face. Numai tu îmi eşti apropiat. Vino, nu te teme. Voi pregăti totul în modul cel mai bun”.(...)

“Dragă Vova! Tu nu mi-ai răspuns. L-ai uitat pe micul Ghersele… Eu am pregătit pentru noi un lăcaş frumos. Putem trăi acolo cât dorim… Este o locuinţă minunată, acolo ne va fi bine şi nimeni nu va putea împiedica dragostea noastră. Va fi ca înainte. Îmi amintesc ce bucurie a fost întâlnirea noastră, îţi aminteşti cum la Geneva ne-am ascuns de această femeie [Krupskaia, soţia lui Lenin n.n]… Nimeni nu va putea înţelege sentimentele noastre. Vino, cât mai repede. Te aştept, floarea mea. Al tău, Ghersele”... “Tu eşti mare jucăuş”

Mort de sifilis

Vladimir Ilici Lenin a murit după o serie de atacuri cerebrale, cel puţin în varianta oficială.

Cu toate acestea dovezi recente şi nu numai afirma că Lenin ar fi murit de sifilis. Cercetătoarea britanică Helen Rappaport arată că ideologul era bolnav de neurosifilis, boală contractată în timpul unei vizite la Paris. Cercetătoarea britanică îşi bazează teoria pe informaţii descoperite la Columbia University din New York, unde a cercetat documente aparţinând savantului rus Ivan Pavlov.

Atacurile cerebrale ale lui Lenin au început în mai 1922. A rămas parţial paralizat (pe partea dreaptă). După al doilea atac din decembrie 1922, Lenin a demisionat din funcţiile politice. În martie 1923, a suferit al treilea atac, a rămas ţintuit la pat şi incapabil să mai vorbească.

La puţin timp după deces, au început să circule zvonuri potrivit cărora ar fi suferit de sifilis. Cauza oficială a morţii lui Lenin a fost arteroscleroza cerebrală, al patrulea atac cerebral, dar documente desecretizate după căderea URSS şi memoriile medicilor lui Lenin, sugerează că liderul bolşevic a fost tratat de sifilis încă din 1895.

Legistului Alexei Abrikosov, care i-a făcut autopsia, i s-a ordonat să demonstreze că Lenin n-a murit de sifilis (!). Abrikosov n-a menţionat această boală în raportul de autopsie, dar distrugerile vaselor de sânge, paralizia şi alte probleme de sănătate pe care le-a citat sunt tipice pentru această boală.

În 1923, doctorii lui Lenin îl tratau cu salvarsan, singurul medicament care se folosea pentru tratarea sifilisului, cât şi cu iodură de potasiu, folosită, în mod obişnuit, la tratarea acestei boli.

Cult ciudat al personalităţii chiar şi după moarte

Stalin, care i-a urmat la cârma Partidului, a făcut din Lenin un idol, la care URSS şi apoi blocul comunist s-au închinat decenii întregi.

Legat de acest lucru, Ria Novosti a publicat recent un articol anecdotic despre venerarea lui Lenin, după moartea acestuia.

În timp ce liderii sovietici se pregăteau, în 1967, să sărbătorească cea de-a 50-a aniversare a Revoluţiei din Octombrie, angajaţii din Mausoleul lui Lenin au observat o problemă. Costumul lui Vladimir Ilici arăta un pic uzat după peste 40 de ani de îmbălsămare şi s-au gândit să găsească unul nou.

Sarcina de obţinere a unui nou costum pentru cadavrul lui Lenin a durat aproape un an, a implicat mii de angajaţi sovietici, numeroase institute şi materiale din Noua Zeelandă, conform Komsomolskaia Pravda, citând documente recent declasificate.

Chiar dacă Lenin a fost fondatorul statului muncitorilor, ducea o viaţă foarte rafinată. Potrivit institutului, costum său era făcut din cele mai bune soiuri de lână de capră, probabil în Anglia.

"Este imposibil să faci o astfel de pânză cu ajutorul echipamentelor şi materialelor locale", raportat institutul - o afirmaţie curajoasă în anii 1960, a remarcat Komsomolskaia Pravda.

Cu toate acestea institutul a încercat zeci de tipuri diferite de lână până ce oamenii de ştiinţă au dezvoltat o combinaţie specială de Angora şi lână de oaie special exportată din Noua Zeelandă. Apoi sovieticii au trebuit să obţină culoarea originală a costumului. A fost nevoie de mai mult de 700 de încercări diferite, o serie de fabrici, sute de ore şi 10.000 de metri pătraţi de pânză, până să fie realizat costumul pentru Vladimir Ilici Lenin, unul dintre cele mai malefice personaje ale istoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii