ABC News întrerupe discursul lui Trump când Hillary Clinton este numită "fondatoare" a ISIS [Video]

Donald Trump, în Las Vegas (arhivă)
Donald Trump, în Las Vegas (arhivă) (David Becker / Getty Images)

ABC News a decis să "transmită selectiv" un discurs al lui Donal Trump - întrerupând transmisia live tocmai când controversatul candidat republican o numea pe Hillary Clinton responsabilă pentru crearea Statului Islamic.

SUA a înarmat şi antrenat rebeli sirieni "moderaţi" pentru a lupta împotriva regimului Assad în Siria, pe vremea când Secretar de Stat era fosta Primă Doamnă a Americii.

Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh, este o invenţie apărută în Orientul Mijlociu cu numai câţiva ani în urmă. Relaţia grupului ISIS, numit în mod peiorativ Daesh, cu SUA, este extrem de controversată - mai mulţi militari seniori din Pentagon constatând că, în ciuda declaraţiilor administraţiei Obama, în primele 12 luni de bombardament, aviaţia americană nu ţintise nici măcar una dintre cele peste 60 de tabere de antrenament ale Daesh.

Turcia este acuzată de complicitate cu Daesh, existând mai multe investigaţii care arată că regimul de la Ankara, şi chiar cei doi fii ai preşedintelui turc Recep Erdogan, au facilitat tranzacţii cu petrol între Daesh şi Israel.

Mainstream media este acuzată de susţinătorii lui Donald Trump de lipsă de obiectivitate în transmiterea ştirilor despre campania prezidenţială americană. Reuters a fost acuzat că a schimbat algoritmul de sondare a opiniei publice pentru a o favoriza pe candidata partidului Democrat, în timp ce FOX, CNN şi NBC au fost acuzaţi de cenzurare, de un fel sau altul, a problemelor cu care se confruntă candidata Hilary Clinton.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe