Accident maritim în Grecia soldat cu un mort şi 2 răniţi. Continuă operaţiunile de salvare


Feribotul Norman Atlantic cuprins de incediu.
Feribotul Norman Atlantic cuprins de incediu. (Captură Foto)

Echipele de salvare continuă şi luni să salveze vieţile a sute de oameni blocaţi pe feribotul Norman Atlantic cuprins de flăcări în Marea Adriatică, între peninsulele Italică şi Balcanică.

Elicopterele italiene şi greceşti încearcă să transporte sutele de pasageri în cadrul unei operaţiuni de salvare îngreunată de o ploaie grea şi vânturi puternice.

Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa în compartimentul rezervat autovehiculelor după ce feribotul Norman Atlantic a plecat din portul Patras şi se îndrepta spre portul italian Ancona.

Norman Atlantic a fost construit în 2009, este sub pavilion italian dar în prezent este închiriat de operatorul grec ANEK Lines.

Până acum, o persoană a murit şi altele două au fost rănite. Numărul celor salvaţi este de 190 din totalul de 478 de pasageri, majoritatea lor fiind greci.

Duminică, la ora 18:30, MAE a anunţat că o româncă aflată la bord a fost salvată de o navă aflată în apropiere.

Agenţia italiană de presă ANSA a declarat că evacuările se fac prin rotaţia a şase elicoptere ale marinei italiene, care pot să transporte doar şase sau şapte persoane o dată.

În plus, un avion C-130 Hercules al armatei greceşti a fost trimis din Atena în oraşul italian Lecce pentru a transporta cetăţenii greci salvaţi de pe feribot.

Conform oficialilor greci, ploaia a ajutat la controlarea extinderii incendiului.

Agenţia France Presse scrie că majoritatea pasagerilor sunt greci, dar menţionează şi italieni, francezi, albanezi, germani, britanici, ruşi, danezi şi olandezi.

Zeci de nave ale marinei italiene, greceşti şi albaneze, elicoptere din Grecia şi Italia şi vase comerciale aflate în zonă participă de aproape 24 de ore la operaţiunile de salvare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe