Accidente bizare in 2013: Marea Britanie un Airbus „evită” o ciocnire cu un OZN deasupra Heathrow

Imaginea unui OZN
Imaginea unui OZN (Internet photo)

La 13 iulie, la ora 18.30 un pilot al unui Airbus A320 a raportat că un obiect zburător neidentificat (OZN) în formă de minge de rugby aproape a atins aeronava sa, aflată la 11 kilometri în aer.

Incidentul s-a petrecut la 32 de kilometri vest de aeroportul internaţional Heathrow. Căpitanul a raportat că obiectul neidentificat s-a îndreptat direct spre jetul său pe partea stânga, în jos. Reacţia sa imediată a fost aceea de vira dreapta, fără să avertizeze nici pasagerii şi nici echipajul, astfel încât o stewardeză a fost rănită.

Imediat după manevră, pentru a evita o eventuală coliziune, comandantul a raportat evenimentul către controlorii de trafic. Însă radarul nu a găsit nicio urmă de OZN. Sigur este însă faptul că autorităţile britanice au exclus prezenţa în zonă a vreunui balon meteorologic, motivul ridicol cu care, de cele mai multe ori, autorităţile muşamalizează asemenea cazuri.

Se estimează că mii de piloţi de avioane întâlesc obiecte zburătoare neidentificate dar puţini le raportează, deoarece nu vor să fie ridiculizaţi.

Conform Centrului Naţional al Aviaţiei pentru Raportarea Fenomenelor Anormale (CNARFA) există peste 3.500 de observări documentate de ‘fenomene aeriene necunoscute’ de către piloţi militari, comerciali şi civili. Căpitanul Jim Courant, un pilot comercial aflat în această meserie de peste 31 de ani, spune că există mult mai multe cazuri decât cele raportate.

“Este uimitor cât de mulţi oameni cunosc acest subiect”, a spus el, luând cuvântul în cadrul forumului Citizens Hearing on Disclosure la National Press Club din Washington D.C., în 3 mai 2013.

Courant a cercetat şi studiat fenomenul OZN-urilor de mulţi ani. El a colecţionat peste 3.000 de cărţi despre OZN-uri şi extratereştrii şi a găzduit o serie televizată pe această temă, intitulată “Noi Perspective”, care a rulat timp de 3 ani.

El încă zboară pentru o linie aeriană comercială şi datorită apariţiilor sale televizate a devenit o autoritate în domeniul întâlnirilor cu OZN-uri. Courant este contactat de mulţi piloţi comerciali şi militari care discută în privat despre întâlnirile lor cu OZN-uri, incidente pe care nu doresc să le discute public, temându-se de ridiculizare şi chiar de eventuale consecinţe.

“[Acestor piloţi] le este frică” nu atât de problemele pe care le-ar putea avea cu statutul lor sau beneficiile lor de pensionare, ci “le este frică mai mult pentru familiile lor”, a spus Courant.

El a descris experienţa unui pilot care a zburat cu un 747 deasupra Pacificului în anul 1980, când a întâlnit un OZN în faţa sa.

“Nu o să vă vină să credeţi ce am văzut”, a spus pilotul, conform lui Courant. “Acest obiect era mai mare decât un 747.”

Courant a declarat că pilotul i-a spus că, atunci când a ajuns la destinaţia sa în Japonia, “a fost chestionat şi i s-a spus să nu mai vorbească despre asta niciodată.”

Courant a povestit forumului propria sa întâlnire cu un OZN. În 1995, el zbura în apropiere de Albuquerque, New Mexico, când, împreună cu copilotul său, a văzut o formă ovală de culoare albastru-verde ce se apropia de avion dinspre stânga. “Într-o clipită, obiectul s-a înălţat brusc la un unghi de 45 de grade”, a spus el forumului.

Alţi patru piloţi au raportat turnului de control pentru traficul aerian că au văzut de asemenea acel obiect.

“Un pilot a spus că trebuie să fi fost un meteorit”, şi-a amintit Courant, adăugând că i-a spus pilotului: “De când un meteorit merge înapoi?”
Când a fost întrebat de reacţia copilotului său, într-o conversaţie telefonică avută după forum, Courant a spus: “a refuzat să discute despre subiect şi nu a mai zburat niciodată cu mine”.

Courant a spus că piloţii au raportat că au obserat o varietate de nave ce apăreau brusc şi se deplasau cu viteze imposibile pentru tehnologia prezentă. Rapoartele includ nave sub formă de ţigară, triunghiulare şi unele ce aveau mărimea unui portavion, sau chiar mai mari.

El spune că piloţii companiilor aeriene sunt “foarte serioşi în profesia lor” şi nu prea sunt înclinaţi să exagereze. Website-ul CNARFA, co-înfiinţat în 1999 de dr. Richard F. Haines, un specialist recunoscut în OZN-uri şi fost cercetător şef de proiect la Centrul Ames pentru Cercetare din cadrul NASA, a fost eficient în documentarea apariţiilor, dar Courant spune că trebuie făcut mai mult.

Apariţiile de OZN-uri sunt doar “vârful iceberg-ului” în termeni a ceea ce a fost experimentat sau a ceea ce este ştiut despre extratereştri, a spus el.

Piloţii companiilor aeriene ştiu ceea ce au văzut, a spus el, şi ar trebui să fie capabili să discute despre asta fără teama de a fi ridiculizaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură