Activitatea în Valea Jiului revine la normal. Primul tren cu cărbune va ajunge marţi la Termocentrala Mintia

Mineri ieşind din tură.
Mineri ieşind din tură. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Primul tren cu cărbune va fi livrat în această după-amiază Termocentralei Mintia, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Samuel Dioane, adăugând faptul că, în prezent, în mine se lucrează normal de la schimbul trei.

“Primul tren cu cărbune va pleca spre Termocentrala Mintia marţi, la ora 18,30. Va fi o garnitură formată din 32 de vagoane”, a susţinut Dioane.

În ceea ce priveşte Mina Lupeni, unde minerii au ieşit din subteran abia luni seara, se vor executa operaţiuni de asigurare a abatajelor şi vor fi efectuate reparaţii la defecţiunile apărute, după care se va intra în program.

Potrivit sursei citate, următorul mărfar cu huilă va ajunge la Mintia miercuri, când se va face şi pornirea instalaţiilor, astfel încât, în dimineaţa zilei de 25 februarie, la ora 8,00, producătorul de energie electrică să ajungă în parametrii normali de funcţionare, inclusiv pentru agentul termic livrat în reţeaua de termoficare din municipiul Deva.

Reamintim că aproximativ 4.000 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă şi căldură după ce Termocentrala Mintia s-a oprit în primele ore ale zilei de 19 februarie din cauză că nu a mai avut cărbune. În acelaşi timp, majoritatea şcolilor din oraş au revenit la programul online.

Anunţul făcut de Samuel Dioane vine în contextul în care, luni seara, minerii din Valea Jiului au pus capăt protestului declanşat în urmă cu şase zile ca urmare a neplăţii la timp a salariilor pe luna ianuarie şi a faptului că nu au primit, timp de zece luni, tichetele de masă şi deconturile pentru transportul la locul de muncă.

Încetarea protestului are loc ca urmare a unui acord încheiat de liderii minerilor la Ministerul Muncii referitor la plata drepturilor băneşti restante. Astfel, Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, a declarat, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul discuţiilor avute cu liderii minerilor. Mai exact, în zilele de 25 şi 26 ale lunii curente minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne