Actorii de la Nottara şi-ar putea muta reprezentaţiile la Teatrul Elisabeta

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei.
Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
08.01.2016

Obligaţi să părăsească sediul cu bulină roşie de pe Bulevardul Magheru, actorii Teatrului Nottara ar putea juca, în viitor, pe scena Teatrului Elisabeta. Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, vineri, că se doreşte găsirea unei soluţii pentru continuarea activităţii Teatrului Nottara şi a precizat că în prezent se poartă discuţii cu reprezentanţii Teatrului Elisabeta în acest sens.

Potrivit Realitatea.net, Sava a anunţat că vineri are o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Investiţii şi Direcţiei Cultură din Primăria Capitalei, cu care va discuta posibila continuare a activităţii Teatrului Nottara la Teatrul Elisabeta.

"Am avea o soluţie la Teatrul Elisabeta. Acum suntem în discuţii ca să clarificăm ultimele detalii. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, actorii Teatrului Nottara să poată să joace acolo", a declarat Săva.

Reamintim că la finele lui noiembrie 2015, Teatrul Nottara, aflat într-o clădire considerată a fi cu risc seismic ridicat, a trebuit să-şi suspende activitatea. Porţile teatrului s-au închis în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în astfel de clădiri, până la consolidarea acestora.

Legea, blamată şi pentru închiderea unui mare număr de baruri din Centrul Vechi al Capitalei, a fost dată după tragedia din Colectiv, tragedie ce a ridicat acut problema siguranţei celor ce frecventează spaţiile publice.

Ulterior, Nottara a rămas din nou fără sediu, după ce clădirea ArCuB din strada Batişte din Bucureşti, în care trebuia să îşi reia activitatea, a fost încadrată cu gradul I de risc seismic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor