Acuzat că şi-a falsificat diploma de bacalaureat, premierul Republicii Moldova demisionează

Premierul Republicii Moldova, Chiril Găburici
Premierul Republicii Moldova, Chiril Găburici (Facebook)

Acuzat că şi-a falsificat diploma de bacalaureat, premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, şi-a înaintat demisia, cu doar două zile înainte de organizarea alegerilor locale de duminică, susţinând că este împăcat cu această decizie şi cu măsurile luate pe parcurs, conform site-ului tvr.ro.

"Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager şi am calculat acest gest. Ieri am spus că voi veni cu declaraţii şi iată-mă în faţa cetăţenilor. Consider că cetăţenii sunt egali în faţa legii, cred că un premier ca şi fiecare cetăţeni trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele şi l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice", a declarat Gaburici.

Gaburici a fost audiat joi de procurori într-un dosar legat de falsificarea diplomei sale de bacalaureat. "Am fost citat. M-am prezentat. A fost o discuţie bună. Am răspuns la toate întrebările şi urmează ca dânşii să-şi facă lucrul mai departe".

Conform unei expertize MAI, semnătura directorului şi ştampila liceului unde aparent ar fi învăţat Gaburici au fost falsificate. În ciuda acestor acuzaţii, premierul demisionar susţine că toate informaţiile trecute în CV-ul său sunt adevărate.

În acelaşi timp, Gaburici a declarat că speră că gestul său va impulsiona apariţia unei coaliţii de guvernare care să fie susţinută de o majoritate parlamentară stabilă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe