Adolescenţi australieni abuzaţi de gardienii unui centru de detenţie

Gardienii dintr-un centru australian de detenţie pentru tineret au fost filmaţi în timp ce îi lovesc pe tinerii deţinuţi şi îi abuzează.
Minor abuzat de gardieni în Centrul de Detenţie pentru Tineret Don Dale din Teritoriul Nordic, Australia.
Minor abuzat de gardieni în Centrul de Detenţie pentru Tineret Don Dale din Teritoriul Nordic, Australia. (Captură Foto)

Înregistrările video, care au fost difuzate luni seara de Australian Broadcasting Corporation (ABC), au fost filmate în Centrul de Detenţie pentru Tineret Don Dale în Teritoriul Nordic în perioada 2010-2014.

Materialul video arată cum mai mulţi minori erau dezbrăcaţi la pielea goală de către gardienii centrului, prinşi de gât şi aruncaţi într-o celulă şi ţinuţi pentru perioade lungi în izolare.

Într-unul dintre cazuri, un băiat cu o glugă pe cap, este legat de un scaun, la gât, braţe şi picioare şi este lăsat singur timp de câteva ore.

În acelaşi material video, gardienii sunt surprinşi bătându-şi joc de tinerii deţinuţi.

Imaginile oribile l-au determinat pe premierul Malcolm Turnbull să ordone o investigaţie asupra incidentului.

„Vom înfiinţa o Comisie Regală pentru investigarea acestor evenimente din acest centru”, a declarat Turnbull, adăugând: „dorim să ştim cum s-a ajuns în această situaţie, dorim să ştim ce lecţii putem învăţa din toate acestea, dorim să ştim de ce [s-au întâmplat aceste lucruri]”.

Ministrul Teritoriului Nordic, Adam Giles, a declarat la rândul său că este şocat şi dezgustat de ceea ce au surprins imaginile video.

„O comunitate este judecată după modul în care îşi tratează copiii şi au apărut întrebări serioase”, a susţinut el într-o declaraţie.

În 2015, un raport asupra maltratării copiilor, realizat de Comisarul Teritoriului Nordic însărcinat cu probleme legate de copii, a decis că gardienii au avut un comportament eronat. Raportul a fost contestat de directorul centrului de la acea vreme şi nu s-au luat măsuri, conform ABC.

Teritoriul Nordic are cea mai ridicată rată de detenţie din Australia, în rândul tinerilor.

Activiştii locali pentru drepturile omului susţin că Amnesty Internaţional a avertizat deja oficialii australieni în legătură cu abuzurile comise împotriva copiilor în închisorile din Teritoriul Nordic.

Ei susţin că guvernul ignoră această chestiune deoarece tinerii implicaţi sunt băştinaşi.

Luna trecută, o anchetă asupra armatei australiene a descoperit că tinerii recruţi au fost supuşi la abuzuri fizice şi sexuale oribile din partea ofiţerilor superiori.

Comisia Regală asupra Răspunsurilor Instituţionale la Abuzurile Sexuale împotriva Copiilor, care a desfăşurat ancheta, a examinat deja biserici, organisme sportive şi industria divertismentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe