Adrian Prisnel: PSD vrea să ducă Craiova pe axa Moscova-Beijing

Craiova are nevoie de investiţii occidentale, nu de o înscriere falimentară, politic şi economic, pe axa Moscova-Beijing, aşa cum vor Olguţa Vasilescu, Mihai Genoiu şi toţi liderii PSD de la Bucureşti, susţine USR-situl Adrian Prisnel.
Adrian-Claudiu Prisnel
Adrian-Claudiu Prisnel (USR)

PSD vrea să ducă Craiova pe axa Moscova-Beijing, susţine candidatul USR la primăria capitalei Băniei, acuzând afinităţi ale social democraţilor pentru relaţii cu Rusia şi China.

Prezent la Craiova pentru o întâlnire cu electoratul, Prisnel le-a reamintit cetăţenilor de vizita recentă în localitate a ambasadorului Rusiei, Valeri I. Kuzmin, la invitaţia lui Mihail Genoiu, candidatul PSD la primăria Craiovei şi a lui Ion Prioteasa, preşedintele PSD al Consiliului judeţean pentru „dezvoltarea unor relaţii pragmatice, mutual avantajoase, pe linie economică”.

Ambasadorul Rusiei alături de Mihail Genoiu şi Ion Prioteasa
Ambasadorul Rusiei alături de Mihail Genoiu şi Ion Prioteasa (USR)

„Nici nu se stinsese scandalul provocat de declaraţiile ambasadorului rus la Bucureşti care consideră amnistia politicienilor corupţi prin OUG 13 o problemă minoră, că Kuzmin era invitat la Craiova. Desigur că afirmaţiile acestuia, în care Putin era dat exemplu pozitiv pentru că a amnistiat corupţi, au fost pe gustul Olguţei Vasilescu pentru care OUG 13 a fost o ordonanţă necesară”, a declarat Prisnel, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Prisnel mai aminteşte şi de "marea" investiţie chineză de la Craiova, „cartierul de locuinţe la care nu s-a mai lucrat aproape deloc de când a tăiat Victor Ponta panglica inaugurală”. Investiţia, amânată de la un an la altul, era cuprinsă în memorandumul româno-chinez semnat la Beijing de fostul premier PSD care, reamintim, dorea să pună Chinei în braţe mai tot ce înseamnă proiect energetic major.

"Craiova are nevoie de investiţii occidentale , care să aducă prosperitate oraşului, nu de o înscriere falimentară, politic şi economic, pe axa Moscova-Beijing, care ţine de trecut, nu de viitor. Viitorul este în altă parte, la vest, nu la est aşa cum vor Olguţa Vasilescu, Mihai Genoiu şi toţi liderii PSD de la Bucureşti”, a spus Prisnel, referindu-se la declaraţia făcută de Kuzmin la Craiova despre dezvoltarea relaţiilor în viitor.

Reamintim că Valeri I. Kuzmin a declarat, în timpul protestelor de stradă împotriva OUG 13, că speră că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie.

"Sper că societatea românească va fi suficient de matură să iasă din impasul creat de această problemă minoră de a declara sau nu o amnistie. În ţara noastră au fost două momente când preşedintele Putin a dezincriminat câteva fapte penale cu caracter minor. Au fost mai mult infracţiuni cu caracter economic. Sper că aceste discuţii publice să nu împiedice guvernul să continue relaţiile şi proiectele economice", a declarat ambasadorul rus, într-un interviu pentru Adevărul.ro

De asemenea, Kuzmin s-a arătat deranjat de protestele anti OUG 13, spunând că, din cauza acestora, Rusia nu are loc pe agenda Guvernului de la Bucureşti, mai susţine USR.

Cât despre vizita la Craiova, Kuzmin a criticat cu ocazia prezenţei sale în Bănie extinderea NATO, despre care crede că e bazată pe o viziune cu totul incorectă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne