Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, suspecţi într-un nou dosar penal

Adrian Sarbu,
Adrian Sarbu, (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)

Patronul Mediafax Group, Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu au ajuns, vineri dimineaţă, la sediul DIICOT unde au fost audiaţi într-un nou dosar în care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional, înşelăciune şi spălare de bani.

Potrivit Digi24, Adrian Sârbu ar fi luat în 2008 un credit de la BRD în valoare de 4 milioane de dolari, girând pentru el cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional. Patronul Mediafax nu a mai dat însă banii. SRS a contractat şi el un credit pentru investiţii de trei milioane de euro de la aceeaşi bancă, bani care, la fel nu au mai fost recuperaţi pentru că garanţiile depuse s-au dovedit a fi insuficiente.

Cele două credite au fost luate în aceeaşi zi în care au depus actele, cei doi beneficiind de sprijinul lui Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD. În noul dosarul de la DIICOT sunt implicaţi şi omul de afaceri Remus Truică, apropiat al lui Sorin Popa, şi Elena Udrea, care ar fi beneficiat şi ea de statutul de client privilegiat la BRD. Pentru mai multe detalii citiţi articolul publicat de Digi24 aici.

Reamintim că Adrian Sârbu, patronul Mediafax şi Gândul şi fondator al Pro TV-ului este arestat preventiv în dosarul Mediafax, dosar vizând evaziune fiscală şi spălare de bani, în timp ce Sorin Roşca Stănescu se află la Penitenciarul Rahova unde execută o pedeapsă de doi ani şi patru luni în dosarul Rompetrol.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne