Adrian Severin este aşteptat la DNA

Adrian Severin, europarlamentar PSD
Adrian Severin, europarlamentar PSD (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
06.08.2013

Europarlamentarul Adrian Severin va fi prezent la DNA pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul în care este acuzat de fals, luare de mită şi trafic de influenţă, înainte să fie trimis în judecată. DNA anunţă că în perioada 2007-2010, învinuitul Severin Adrian a folosit şi a prezentat în Parlamentul European documente, declaraţii false ori inexacte, contrar reglementărilor legale.

Urmărirea penală a lui Adrian Severin a început la 18 iulie 2011 pentru trafic de influenţă şi dare de mită, iar după un an, pe 16 iulie 2012, procurorii anticorupţie au extins cercetările în cazul lui Severin pentru falsificarea mai multor documente.

Conform ordonanţei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2007-2010, învinuitul Severin Adrian a folosit şi a prezentat în Parlamentul European documente, declaraţii false ori inexacte, contrar reglementărilor legale.

„Documentele prezentate se referă la o serie de contracte de consultanţă încheiate cu şase societăţi comerciale româneşti, înfiinţate anume cu scopul de a justifica prestări de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanţă. În felul acesta, învinuitul Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 de euro din bugetul Parlamentului European”, a comunicat DNA.

În primavara anului 2011, jurnaliştii de la Sunday Times l-au înregistrat pe europarlamentarul român, în biroul său de la Strasbourg, în timp ce vorbea despre efortul depus pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană. Cei de la Sunday Times le-au propus mai multor deputaţi să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine.

Adrian Severin, unul dintre deputaţii ofertaţi de britanici, a acceptat şi la scurt timp a dat un mesaj în care le cerea banii.

După acest episod, Adrian Severin şi-a dat demisia din PSD, dar a rămas în continuare europarlamentar neafiliat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor