Agenţiile americane de control al bolilor investighează cazuri de miocardită apărute după vaccinarea tinerilor cu ser anti-COVID

(Patrick T. Fallon/AFP via Getty Images)
JACK PHILLIPS
25.05.2021

Centrele SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) declară că investighează rapoarte privind cazuri de inflamaţie cardiacă la adolescenţi şi tineri care au primit un vaccin împotriva virusului Wuhan.

Observând că au existat „relativ puţine” rapoarte de cazuri „uşoare” de miocardită, agenţia a spus că grupul său de lucru pentru monitorizarea siguranţei vaccinului COVID-19 ar trebui să investigheze şi să comunice concluziile utilizatorilor de vaccinuri.

Agenţia a menţionat că vaccinurile care utilizează tehnologia ARNm - produse de companiile farmaceutice Pfizer şi Moderna - par să provoace efectele secundare. Vaccinurile care utilizează ARNm, care sunt relativ neobişnuite, utilizează acid ribonucleic (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imunitar, în timp ce vaccinul Johnson & Johnson foloseşte în schimb un adenovirus care a fost făcut incapabil să se reproducă.

Rapoartele despre apariţia miocarditei au fost prevalente în special la adolescenţi şi adulţi tineri - şi mai probabile la bărbaţi. Simptomele apar şi după a doua doză, la aproximativ patru zile de la vaccinare, a declarat Comitetul consultativ al CDC pentru programele de imunizare într-o declaraţie din 17 mai.

„Majoritatea cazurilor par a fi uşoare, iar urmărirea cazurilor este în curs”, a declarat agenţia în comunicat, adăugând că „membrii comitetului au considerat că informaţiile despre rapoartele de miocardită ar trebui comunicate furnizorilor”.

În mod neobişnuit, raportul nu a menţionat câţi indivizi au fost afectaţi şi a recomandat investigaţii suplimentare.

Dr. Amesh Adalja, un cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Medicinei a declarat pentru Reuters că unele vaccinuri pot provoca miocardită şi a spus că este important să se monitorizeze dacă este legat de vaccinurile COVID-19.

„Vaccinurile vor fi fără echivoc mult mai benefice, depăşind acest risc foarte scăzut, dacă este stabilit în mod concludent”, a spus el.

„Poate fi pur şi simplu o coincidenţă faptul că unele persoane dezvoltă miocardită după vaccinare”, a declarat dr. Celine Gounder, specialist în boli infecţioase pentru The New York Times. „Este mai probabil că aşa ceva să se întâmple aleator, deoarece foarte mulţi oameni sunt vaccinaţi acum”.

Ministerul israelian al Sănătăţii a declarat, în aprilie, că monitorizează un număr mic de cazuri de persoane care dezvoltă inflamaţii cardiace după ce au primit vaccinul Pfizer.

Dar, în aprilie, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat că oficialii nu au găsit nicio legătură între vaccinurile COVID-19 şi miocardită în rândul membrilor armatei.

„Nu am văzut un semnal şi am căutat intenţionat semnalul în cele peste 200 de milioane de doze pe care le-am administrat”, a spus ea pe 27 aprilie.

Oficialii Pfizer şi Moderna nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii formulată de Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor