"Aici nu e colonie olandeză". Dragnea vrea să le dea o lecţie multinaţionalelor care "îşi bat joc de români"

Compania NN, cel mai mare fond de pensii private din ţară, care îşi avertizase clienţii despre existenţa unor discuţii privind o eventuală naţionalizare a Pilonului II de pensii, trebuie "sancţionată extrem de dur", să fie dat "un exemplu şi pentru celelalte multinaţionale" care "îşi bat joc de români", a solicitat şeful PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Scandalul referitor la o eventuală naţionalizare a fondurilor de pensii private - generat de scrisoarea companiei NN, cel mai mare astfel de fond din România - este de fapt "un fake" pornit de la şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, care ştie că nu mai are multe zile în fruntea instituţiei, a acuzat miercuri, la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea.

"În ceea ce priveşte acest scandal, un fake de fapt, despre naţionalizarea pensiilor private, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, care este preşedintele ASF, care ştie foarte bine că în foarte scurt timp Parlamentul va demite toată conducerea ASF pentru că ceea ce se întâmplă acolo e foarte grav şi au de suferit clienţii români şi asiguraţii români. Pe de altă parte, eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la guvernul olandez şi la conducerea ING din Olanda pentru că ceea ce a făcut această companie de asigurări în România poate puteau să o facă într-o fostă colonie olandeză. În România nu este permis aşa ceva", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În opinia şefului PSD, olandezii ar putea fi "supăraţi pe corvete", dar ceea ce a făcut compania NN este "nepermis".

"Poate sunt supăraţi pe corvete. Poate, nu ştiu, dar nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici în vreo discuţie în Guvern, nici în vreo discuţie în coaliţie, nici în Parlament despre aşa ceva. Ceea ce a făcut această companie de asigurări este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF-ul, Guvernul şi Ministerul de Finanţe să-i sancţioneze extrem de dur pentru că trebuie să fie un exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român. Nu există o astfel de discuţie nici măcar informală din punctul nostru de vedere. Au început o campanie online fără să întrebe pe nimeni", a precizat liderul PSD.

Preşdintele Camerei Deputaţilor a susţinut că o informaţie precum cea lansată de NN "poate să ducă la prăbuşirea unui sistem".

"Să nu creadă cineva că se poate glumi cu aşa ceva. Se poate introduce panică în România. Nu intrăm în Schengen pentru că nu vrea Olanda. Foarte bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să se joace cu noi ca cu nişte copii. Şi îmi asum absolut tot ce spun. (...) Dacă Parchetul General nu se autosesizează, şi nu am mari speranţe sau alte preocupări, vom face şi aici o comisie parlamentară care să cheme pe toţi cei implicaţi şi să ne spună această companie de unde a primit această informaţie. Nu putem lăsa lucrurile aşa", a afirmat Dragnea, adăugând că nu se pune problema naţionalizării Pilonului II de pensii.

În ceea ce îl priveşte pe şeful ASF şi conducerea instituţiei, aceştia vor mai rămâne în funcţie doar cât durează procedurile parlamentare despre care a anunţat că vor demara imediat după Paşte.

"E legat de acest scandal, e legat de scandalul RCA şi de întreaga activitate pentru că e o instituţie care în loc să promoveze o abordare echitabilă, corectă între firmele străine şi cele româneşti, a lovit în firmele româneşti", a punctat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne