Al-Assad îi mulţumeşte lui Putin: Rusia creează o „lume multi-polară”

Vladimir Putin.
Vladimir Putin. (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / Getty Images)

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a transmis, miercuri, preşedintelui rus Vladimir Putin, aprecierile sale pentru „susţinerea oferită în războiul împotriva terorismului internaţional”, precizând că Rusia joacă un rol important în crearea unei „lumi multi-polare”, a notat Trunews.

Mesajul a fost transmis prin intermediul delegaţiei Societăţii Ortodoxe Ruseşti Palestina, coordonată de Sergei Spegaşin. Misiunea rusească a fost aleasă de Putin pentru a-i trimite un mesaj lui Assad.

În cadrul mesajului, Putin a exprimat determinarea ţării sale de a susţine Siria în mai multe domenii pe parcursul „războiului împotriva terorismului internaţional”.

Unele ţări Occidentale cât şi ţările din regiune sunt vinovate de propagarea „terorismului internaţional”, a mai precizat Putin, în cadrul mesajului.

În schimb, preşedintele sirian i-a mulţumit lui Putin pentru susţinerea oferită.

Tot miercuri, armata siriană a continuat atacurile asupra forţelor rebele din regiunile învecinate ale Latakia, oraşul port din nord-vestul Siriei folosit ca fortăreaţă de către regimul Assad.

Din cauza atrocităţilor comise de guvernul sirian în ultimii trei ani şi a eşecului negocierilor de pace, Statele Unite a decis pe 18 martie 2014 închiderea Ambasadei şi consulatelor Siriei de pe teritoriul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe