Al doilea om în stat, în vizită la DNA

Al doilea om în stat, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, s-a prezentat joi dimineaţă la sediul DNA din Capitală pentru audieri în dosarul Vîntu-Olteanu.
Călin Popescu Tăriceanu, PNL
Călin Popescu Tăriceanu, PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
15.09.2016

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost chemat, joi dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da explicaţii în dosarul Vîntu-Olteanu. În prezent, liderul ALDE are calitatea de martor.

"În această dimineaţă, la ora 9:00, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, a fost invitat la DNA. Invitaţia a fost trimisă cu două zile în urmă, dar preşedintele Senatului nu a făcut-o publică pentru a vedea dacă DNA continuă să scurgă informaţii spre presă în scopuri propagandist-electorale.

Presa a aflat şi este prezentă la DNA înaintea audierii. Aşa cum s-a întâmplat şi în situaţii anterioare, similare, preşedintele Senatului nu va face declaraţii presei la DNA", se arată într-un comunicat al Senatului.

La sediul DNA s-a prezentat şi fostul viceguverantor BNR Bogdan Olteanu, acuzat că ar fi primit două milioane de euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu pentru a aranja numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"Pe pontonul meu din faţa hotelului Lebăda a avut loc o discuţie între mine şi Bogdan Olteanu, în cadrul căreia i-am cerut să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Domnia să mi-a zis că pentru asta trebuie să îi dau două milioane de euro: un milion pentru sine şi al doilea pentru Tăriceanu, de a cărui semnătură depinde numirea asta.

După circa o săptămână, i-am transmis lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunării", a declarat în faţa procurorilor Sorin Ovidiu Vîntu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor