Alcaraz îşi apără coroana de la Indian Wells şi câştigă al cincilea titlu ATP Masters 1000

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz (screenshot via Youtube)

Pentru al doilea an consecutiv, Carlos Alcaraz şi Daniil Medvedev au fost din nou protagoniştii care şi-au disputat titlul la BNP Paribas Open. Şi, la fel ca anul trecut, trofeul i-a revenit spaniolului.

Numărul 2 în clasamentul PIF ATP l-a învins pe Medvedev cu 7-6(5), 6-1 în turul final de la Indian Wells, într-o oră şi 42 de minute, şi a obţinut al cincilea titlu ATP Masters 1000 din carieră.

"Vreau să vă mulţumesc fiecăruia dintre voi, au fost câteva săptămâni destul de intense", le-a spus Alcaraz celor din echipa sa la ceremonia de decernare a trofeului. "Am făcut o treabă grozavă fiind aici pentru a recupera glezna, au existat multe îndoieli la începutul turneului dacă vom juca la un nivel optim, fiecare dintre noi şi-a făcut partea sa pentru a fi astăzi aici ridicând trofeul".

Alcaraz şi-a dus recordul turneului la 12-0, după ce a câştigat ultimele două ediţii din deşertul californian. Astfel, el a fost încoronat cu al cincilea trofeu ATP Masters 1000, devenind al cincilea cel mai titrat jucător în activitate la această categorie, alături de Alexander Zverev.

Campionii cu cele mai multe titluri ATP Masters 1000 (activi):

Novak Djokovic: 40

Rafael Nadal: 36

Andy Murray: 14

Daniil Medvedev: 6

Alexander Zverev: 5

Carlos Alcaraz: 5

Spaniolul, în vârstă de 20 de ani, are deja două titluri la Indian Wells (2023, 2024), alte două la Madrid (2022, 2023) şi unul la Miami (2022).

Numărul 2 mondial a devenit al doilea jucător spaniol cu cele mai multe titluri ATP Masters 1000 din carieră, depăşindu-l pe antrenorul său Juan Carlos Ferrero (4) şi situându-se în urma lui Rafael Nadal (36), informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport