Aleksander Ceferin se pregăteşte pentru un nou mandat ca preşedinte UEFA

Slovenul în vârstă de 50 de ani, ales preşedinte al Uniunii Europene de fotbal (UEFA) în cadrul celui de-al 12-lea Congres în 2016, beneficiează de susţinerea mai multor federaţii pentru un nou mandat în funcţia supremă a forului fotbalistic continental.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. (Getty Images)

Aleksander Ceferin va candida pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA, după cum a anunţat Federaţia slovenă de fotbal, acesta beneficiind de susţinerea mai multor asociaţii naţionale din nordul Europei, informează AFP.

Această decizie a fost luată în acest weekend la Helsinki de conducătorii federaţiilor din Danemarca, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, care au trimis o "o propunere oficială" către UEFA pentru susţinerea slovenului.

Ceferin la precedat la funcţia supremă a forului european pe fostul internaţional francez Michel Platini, acesta din urmă fiind suspendat în 2015 din toate activităţile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani, el fiind sancţionat de justiţia internă a FIFA în cazul privind plata controversată a sumei de 2 milioane de franci elveţieni, pe care a primit-o din partea lui Joseph Blatter, fostul preşedinte al FIFA, în baza unui contract verbal, pentru o muncă de consilier depusă între 1999 şi 2002.

Alegerea noului preşedinte va avea loc pe 7 februarie 2019 la Roma, capitala Italiei.

Cei care vor dori să intre în această cursă, trebuie să-şi depună candidatura până la data de 7 noiembrie, având totodată nevoie de susţinerea obligatorie a minimum trei federaţii membre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport