Alesul democraţilor la vicepreşedinţia SUA îndeamnă publicul să ceară analizele medicale ale candidaţilor

Senatorul democrat american Tim Kaine.
Senatorul democrat american Tim Kaine. (Captură Foto)

Propunerea Partidului Democrat pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA, senatorul Tim Kaine, a declarat marţi că alegătorii au dreptul să ştie care este starea sănătăţii unui candidat şi dacă există posibile legături în aceste candidaţi şi elemente sau entităţi din afara ţării.

La un eveniment de campanie desfăşurat în Erie, Pennsylvania, Kaine a declarat că alegătorii au “întrebări simple” pentru oamenii care candidează pentru cea mai înaltă funcţie a ţării.

“Doriţi să ştiţi dacă ne vom dezvălui situaţia financiară, astfel încât să puteţi înţelege cum ne-am administrat gospodăria sau afacerile şi să vedeţi dacă datorăm ceva cuiva”, a precizat Kaine. “Dorim să ne asigurăm că, de fapt, candidaţii nu sunt implicaţi în niciun fel de situaţie externă încurcată, ce ne-ar putea afectat securitatea naţională şi dorim să ştim că ei sunt sănătoşi pentru a-şi putea îndeplini sarcinile”.

Aparent, remarcile lui Kaine au implicat critici la adresa candidatului prezidenţial republican, Donald Trump, care a refuzat să-şi publice raportul fiscal. Totuşi, adresa lui Kaine ar putea ţinti şi asupra şefei lui Kaine, fostul secretar de stat Hillary Clinton - care are de înfruntat o serie de întrebări legate de sănătatea sa şi de traficul de influenţă de care a fost învinuită.

Clinton, care nu a mai ţinut o conferinţă de presă de peste 280- de zile, este tot mai des implicată în diverse scandaluri.

Sănătatea lui Hillary a ajuns motiv de dazbatere în campania electorală după ce numeroşi medici - inclusiv din tabăra democrată - au ridicat semne de întrebare cu privire la simptomele pe care fosta primă doamnă le exhibă. Hillary a fost pozată în două rânduri pierzându-şi echilibrul în momentul în care urca câteva trepte, iar în apropierea sa a fost observat un agent secret, aparţinând unei agenţii necunoscute, care uneori pare să aibă mandatul de a-i administra injecţii cu diazepam.

Hillary Clinton a refuzat să facă publice analizele medicale, iar ziariştii care au comentat ciudaţeniile comportamentului lui Hillary Clinton în presa democrată - CNN, Huffington Post - au primit interdicţie de a publica.

Celălalt îndemn al lui Tim Kaine - ca alegătorii să întrebe politicienii despre eventualele obliaţii faţă de "elemente străine" - pare să ţintească direct către Hillary Clinton. Donald Trump nu a deţinut funcţii în administraţie, iar singurele învinuiri care i-au fost aduse sunt legate de apropierea de Vladimir Putin, pe care l-a lăudat în câteva rânduri.

Hillary Clinton, pe de altă parte, este tot mai atacată în presă pentru presupusul trafc de influentă pe care l-ar fi comis cu ajutorul Fundaţiei Clinton pe vremea cât era Secretar de Stat. Conform unui raport AP, peste jumătate dintre persoanele din afara Administraţiei americane cu care s-a întâlnit Hillary Clinton pe perioada cât a fost Secretar de Stat au fost donatori ai Fundaţiei Clinton.

Numirea lui Tim Kaine pentru postul de vicepreşedinte a uimit mulţi democraţi, deoarece este iezuit, şi pentru că a adoptat deseori poziţii conservatoare, care diferă de linia liberală a democraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe