Alexandru Cozer: „Procuratura este cea mai infectă şi putredă structură din Republica Moldova”

Georgienii au început curăţenia cu poliţia şi judecătorii, însă noua guvernare de la Chişinău trebuie să înceapă cu Procuratura, unde există puţine persoane care pot să-şi justifice averea, afirmă Alexandru Cozer.
Alex Cozer, jurnalist
Alex Cozer, jurnalist (facebook.com / Alex Cozer)

Jurnalistul Alexandru Cozer susţine că Procuratura este „cea mai infectă şi putredă structură” din Republica Moldova. Este un stat în stat. O organizaţie criminală căreia i s-a permis să facă tot ce-şi doreşte de către Plahotniuc, atâta timp cât interesele sale erau neatinse.

Acesta notează că în R. Moldova niciun procuror cu o vechime mai mare în funcţie nu poate să-şi justifice averea.

„Uitaţi-vă ce case au aceşti indivizi, în ce bolizi de lux circulă şi ce proprietăţi şi conturi au peste hotare. Unii ne sfidează şi încă îşi permit să ne aibă de ultimii idioţi, vorbind de „donaţii” de zeci sau chiar sute de mii de euro de la nişte bătrânele amărâte.

Vă amintiţi cumva, în ultimii 3-4 ani, măcar de câteva cazuri de procurori ajunşi la puşcărie? Dar, în schimb, câte zeci sau sute de cazuri de oameni nevinovaţi trimişi după gratii? Câte mii de cazuri de oameni şantajaţi de aceşti indivizi?”, scrie jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

Alexandru Cozer menţionează că apelul Maiei Sandu către procurori a fost unul foarte bun, dar trebuie să înţeleagă toţi „şi sunt sigur că ştie bine şi prim-ministrul”, că nu mai trebuie crezut în povestea „există şi oameni buni în sistem”. Îndeosebi când se vorbeşte despre Procuratură.

„E de ajuns să ne amăgim cu „oamenii buni”. Unde au fost „oamenii buni” în ultimii ani? Şi dacă le-a fost frică, unde au fost măcar în ultima lună?”, se întreabă retoric jurnalistul.

În concluzie, Alexandru Cozer a ţinut să precizeze că Procuratura este sistemul unde e cea mai mare nevoie de curăţenie. Georgienii au început-o cu poliţia şi judecătorii, însă noua guvernare de la Chişinău ar trebui să înceapă cu Procuratura, nefiind ignorate şi celelalte două structuri.