Aliat al lui Merkel nu exclude noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru incidentul din Marea Azov

Norbert Roettgen, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din  Parlamentul german
Norbert Roettgen, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul german (Wikipedia.org)

Este posibil ca Europa să impună sancţiuni mai dure împotriva Moscovei după ce Rusia a confiscat trei nave ucrainene, a declarat marţi un aliat al cancelarului german Angela Merkel, potrivit Reuters.

Norbert Roettgen, membru al Uniunii Creştin-Democrate a cancelarului Angela Merkel, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul german, a precizat că acest comportament al Rusiei este foarte îngrijorător, iar adoptarea de sancţiuni mai dure ar putea fi o opţiune.

“Până acum nu au avut loc discuţii privind sancţiuni mai dure, dar în general nu aş exclude acest lucru”, a susţinut Roettgen la postul de radio Deutschlandfunk.

“Din punctul meu de vedere, un astfel de comportament nu poate rămâne fără consecinţe şi nu cred că ar trebui să se afirme că nu vor fi adoptate niciun fel de sancţiuni suplimentare”.

Merkel a subliniat necesitatea dialogului, în timp ce Uniunea Europeană, Marea Britanie, Franţa, Polonia, Danemarca şi Canada au condamnat agresiune rusească.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat că există o ameninţare “extrem de gravă” cu privire la o invazie terestră după ce, duminică, Rusia a deschis focul asupra a trei nave ucrainene, pe care le-a confiscat ulterior. De asemenea, Moscova i-a luat prizonieri pe membrii echipajelor navelor.

De asemenea, luni, ca răspuns la incidentul din Marea Azov, Poroşenko a semnat un decret privind adoptarea pentru 30 de zile a legii marţiale în Ucraina. Această decizie va însemna, printre altele, mobilizarea parţială a armatei şi intensificarea măsurilor de apărare aeriene, măsuri care dau naştere la temeri privind amplificarea tensiunilor militare în regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe