Am fost orb, iar acum pot sa vad

Dr. Schneider a ajutat numerosi oameni sa-si imbunatateasca vederea
Dr. Schneider a ajutat numerosi oameni sa-si imbunatateasca vederea (Self-Healing.org)

O prietena de-a mea care este doctor imi spunea ca medicina este ca o religie pentru multi doctori. Ea nu se referea la chirurgii cu "complexul de zeu" sau chiar la veneratia pe care o haina alba si un stetoscop o pot provoca multora. Pana am inceput sa scriu despre tratamentul alternativ, nu mi-am dat seama la ce se referea.

Daca mergi la optician si il intrebi daca iti poti imbunatati vederea, sunt mari sanse ca el sa rada de tine. Ei cred ca la adulti vederea nu poate fi imbunatatita; ea poate doar sa se inrautateasca.

Meir Schneider in varsta de 56 de ani este o persoana pe care ar trebui sa-o intalneasca orice optician profund pasionat de stiinta. El s-a nascut orb iar parintii lui erau surzi.

In timpul copilariei sale a facut cinci operatii traumatice cu scopul de a-i corecta cataracta, care insa i-au deteriorat cristalinul. De-a lungul timpului medicii i-au spus ca vederea lui nu se va imbunatati niciodata. Cu toate acestea el era sigur ca intr-o zi va fi capabil sa vada bine.

Metoda lui Bates

Cand era adolescent, Schneider a auzit de W. H. Bates, un oftalmolog american. El a creat un sistem de exercitii si tehnici pentru ochi la inceputul anilor 1900. Meir si-a devotat viata metodei lui Bates. Facea tot felul de exercitii propuse de acesta. Site-ul asociatie britanice "Bates", seeing.org, are cateva jocuri vizuale interesante pe care le poate incerca toata lumea.

Astazi, doctorul Meir Schneider poate sa vada indeajuns de bine incat sa aiba un permis de conducere fara restrictii in Statele Unite. Are doctoratul in anatomie si o scoala de auto-tratament in San Francisco, care e specializata in masaj, miscare si imbunatatirea vederii. Schneider are meritul de a-i fi ajutat pe multor oameni sa vada mai bine, sa se refaca dupa o leziune, sa biruie paralizia si sa previna multe probleme. Acum el ii invata pe altii sa faca acelasi lucru.

Oftalmologii, opticienii si chirurgii oftalmologi care i-au examinat ochii cu si fara auto-refractor au fost socati. Auto-refractorul masoara felul in care lumina trece prin ochi si cata lumina ajunge pe retina. Procesul acesta va determina prescriptia. Din cauza cristalinului sau afectat, doar o mica portiune de lumina poate ajunge pana pe retina. Conform teoriilor conventionale, Schneider, este inca orb. Cu toate acestea el vede indeajuns de bine incat sa conduca si sa citeasca fara ochelari.

El este un bun exemplu care dovedeste contrariul credintei populare: un diagnostic pentru o vedere slaba nu este neaparat un indicator al acuitatii vizuale.

Cativa oftalmologi de top apreciaza metodele lui Schneider si declara ca acestea ar trebui luate in consideratie.

Meir este sigur ca tot ce a facut pentru ochii sai poate fi replicat.

"Problema este ca oamenii nu au parte de sprijinul de care au nevoie atunci cand vor sa faca exercitii pentru a-si imbunatati vederea. Ei au nevoie de putin sprijin".

Exista un numar mic de profesori bine antrenati dupa metoda lui Bates in Marea Britanie si Statele Unite.

O viziune limitata a oftalmologiei si optometriei

Multi profesionisti calificati in oftalmologie si optometrie afirma ca au petrecut putin timp in investigarea metodelor naturale de a imbunatati vederea.

Geoff Roberson de la asociatia de optometristi explica de ce metoda lui Bates este explicata doar in trecere.

"Nu credem ca exista vreo baza stiintifica a acestei metode. Daca ar fi fost vreun beneficiu real al tehnicii lui Bates, toti am fi folosit-o."

"Pentru ca in anii 1800 parintii oftalmologiei si-au facut o parere despre cum functioneaza ochiul", explica Meir. Ei credeau ca ochiul e ca o camera statica si vederea merge de la ochi la creier. Dupa Bates, vederea este mult mai complexa de atat.

Meir a relatat acestui autor: "Depinde de oameni daca mesajul meu va fi dat mai departe. Colaborarea cu industria nu a avut nici un rezultat." Ceea ce facem noi este sa oferim psihoterapie pentru ochi. Opticienii nu vor sa-si rescrie cartile. Tie ti-ar placea sa stii ca ai petrecut patru ani la universitate invatand teorii care nu sunt corecte si ca in toata viata ta profesionala ai dat pacientilor sfaturi gresite?".

Ultima carte a lui Meir Schneider, "Miscari pentru auto-vindecare", este disponibila pe Amazon.com. Pagina sa de web este Self-healing.org.

Mastoor Khan este un scriitor care este interesat de metodele de prevenire a bolilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură