Amploarea recoltării de organe pe viu organizate de Partidul Comunist Chinez depăşeşte orice imaginaţie [anchetă]

O anchetă arată că industria jafului de organe de la prizonierii de conştiinţă, organizată de Partidul Comunist Chinez, a făcut milioane de victime.
Foto
Foto (Ian Waldie / Getty Images)

Recoltarea de organe pe viu de la aderenţii Falun Gong, organizată la scară naţională de Partidul Comunist Chinez (PCC), este cu mult mai amplă decât s-a estimat iniţial, reiese dintr-un comunicat de presă remis de Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG - World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong).

În 2004 o anchetă desfăşurată de Epoch Times SUA dezvăluia existenţa unor lagăre de muncă speciale asociate unor spitale militare unde regimul comunist a organizat, în secret, operaţiuni sistematice de furt de organe de la prizonierii de conştiinţă. Aceştia, închişi de cele mai multe ori fără proces, erau supuşi cu forţa unor operaţiuni de extragere de organe pentru a suplimenta piaţa neagră de organe a Chinei. "Donorii" fără voie erau incineraţi în crematoriile spitalelor.

"PCC îi persecută deja de 16 ani pe practicanţii Falun Gong [o practică tradiţională care implică exerciţii line şi învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă - n.r.]. Cu inima grea, vă anunţăm pe această cale că proporţia pe care a luat-o recoltarea forţată de organe de la practicanţii Falun Gong este mult mai mare decât cea pe care am estimat-o anterior".

După o investigaţie de peste nouă ani, WOIPFG a concluzionat că, din 20 iulie 1999, PCC condus de fostul său lider Jiang Zemin a folosit întregul aparat de stat al Chinei pentru campania de recoltare de organe pe viu, cu scopul de a "distruge fizic" practicanţii Falun Gong. "Acesta este genocid şi o crimă împotriva umanităţii. Estimăm că numărul victimelor depăşeşte două milioane.", se arată în documentul citat.

Ancheta organizaţiei a cercetat mărturiile a 9.500 de chirurgi şi date provenind de la 865 de spitale de pe întreg teritoriul Chinei - persoane şi structuri care ar fi implicate în jaful de organe.

Investigatorii sub acoperire au obţinut declaraţii compromiţătoare, prin telefon, din partea unui număr considerabil de oficiali de rang înalt ai Partidului Comunist Chinez care au confirmat că recoltarea de organe este o crimă autorizată de stat, declanşată la ordinul liderului comunist Jiang Zemin.

Cinci din cei nouă membri ai Comitetului Permanent al Biroului Politic al PCC - cea mai puternică structură a partidului - au picat deja în plasa investigatorilor. Printre ei se numără şi vicepremierul chinez Zhang Gaoli, cel care nu de mult vizita România la invitaţia premierului Victor Ponta.

"Pe parcursul ultimului deceniu şi jumătate, PCC a sistematizat, industrializat şi chiar militarizat această crimă pe scară largă. Corpurile practicanţilor Falun Gong au fost folosite ca resursă cu multiple întrebuinţări, ei putând fi oricând lichidaţi. Au folosit enorme stimulente economice pentru a motiva oamenii să participe la aceste crime. PCC a implicat şi a făcut complice armata chineză, forţele armate de poliţie şi personalul din aproape toate instituţiile medicale de pe tot teritoriul Chinei, care sunt capabile să efectueze operaţii de transplant de organe, transformându-i în participanţi la masacrul practicanţilor Falun Gong", se arată în comunicatul Organizaţiei Mondiale de Investigare a Persecuţiei Falun Gong.

Potrivit WOIPFG, chinezii au fost spălaţi pe creier de către diversele campanii de ucidere şi uneltele de represiune ale PCC. Fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a emis o politică internă prin care "omorârea prin bătaie [a practicanţilor Falun Gong] nu va fi imputată gardienilor – va fi înregistrată ca sinucidere".

Investigatorii sub acoperire au obţinut declaraţii compromiţătoare, prin telefon, din partea unui număr considerabil de oficiali de rang înalt ai Partidului Comunist Chinez care au confirmat că recoltarea de organe este o crimă autorizată de stat, organizată de o echipă aflată sub comanda liderului comunist Jiang Zemin, care numără cinci din cei nouă membri ai Comitetului Permanent al Biroului Politic al PCC - cea mai puternică structură a partidului.

"Aceste atrocităţi, inclusiv recoltarea forţată de organe - care nu a mai avut loc niciodată nicăieri în această lume - au loc acum în China. Acest masacru a fost de asemenea facilitat de către controlul PCC asupra informaţiei şi de către propaganda înşelătoare îndreptată către comunitatea internaţională. În plus, PCC a folosit mijloace diplomatice, politice şi militare. A folosit, în mod special, tranzacţii şi stimulente economice enorme ca monedă de schimb pentru a convinge şi/sau pentru a intimida comunitatea internaţională. PCC a redus guvernele lumii la tăcere. Unele guverne chiar au demonstrat anumite grade de cooperare cu PCC în comiterea acestor crime", a subliniat organizaţia.

Potrivit Rezoluţiei 260 A (III) a Naţiunilor Unite, Convenţiei pentru Prevenirea şi Pedepsirea Crimei Genocidului (CPPCG - Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide) şi Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale, recoltarea pe viu de organe de la aderenţii Falun Gong săvârşită de regimul comunist chinez pe scară largă şi condusă de fostul lider de partid Jiang Zemin este genocid şi o crimă împotriva umanităţii.

WOIPFG face apel, pe această cale, la societatea internaţională ca să ajute cu monitorizarea şi depistarea poliţiştilor de la judecătorie, chirurgilor specialişti în transplant de organe, brokerilor de organe şi oficialilor PCC de la toate nivelurile, care au participat la recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong.

"Vă rugăm să strângeţi informaţii despre aceşti oameni şi să le trimiteţi direct către căsuţa poştală de informare a WOIPFG sau prin alte canale de încredere. (...)

Facem apel către toate guvernele de stat, organizaţiile şi oamenii din întreaga lume să depisteze şi să oprească crimele PCC împotriva umanităţii şi să tragă la răspundere PCC pentru această persecuţie împotriva Falun Gong. Pe această cale îi avertizăm pe cei care încă mai participă la persecutarea practicanţilor Falun Gong: Toţi cei implicaţi în această crimă vor fi traşi la răspundere.

WOIPFG va continua să investigheze conduita criminală a oricăror instituţii, organizaţii şi indivizi care au fost implicaţi în crima de a persecuta practicanţi Falun Gong, indiferent cât de mult durează, indiferent cât de departe şi de adânc trebuie să căutăm, şi îi vom aduce în faţa justiţiei şi vom restabili şi susţine dreptatea în societate!", a mai transmis organizaţia.

Sursa articolului ro.clearharmony.net