Anatol Şalaru: Indiferent dacă Năstase sau Ceban va ieşi primar al Chişinăului, victoria va fi a socialiştilor

În contextul situaţiei politice de la Chişinău se creează impresia că toţi aşteaptă să vadă rezultatul alegerilor locale din 20 octombrie ca să decidă dacă şi când să rupă o „coaliţie non-sens”, afirmă politologul Dionis Cenuşă.
Anatol Şalaru
Anatol Şalaru (facebook.com)

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării, susţine că politicienii din arcul guvernamental de la Chişinău „încep să-l depăşească şi pe Plahotniuc la capitolul ipocrizie şi fariseism. Afirmaţia lui Andrei Năstase conform căreia Republica Moldova este sortită eşecului dacă Chişinăul va fi câştigat de către socialişti este culmea ipocriziei.”

„Cedarea către Dodon a Curţii Constituţionale, a Procuraturii şi CNA-ului, a sectorului de securitate nu a sortit eşecului R. Moldova? Alianţa făcută de Kozak, proiectele de federalizare vânturate de Dodon prin cancelariile europene nu sortesc eşecului R. Moldova?”, se întreabă acesta pe pagina sa de Facebook.

Politicianul afirmă că R. Moldova a fost sortită eşecului atunci când ACUM a făcut alianţa cu Igor Dodon şi PSRM. A spune azi că R. Moldova este sortită eşecului dacă vin socialiştii în fruntea Chişinăului este o agresiune la adresa bunului simţ şi a inteligenţei cetăţenilor din Chişinău.

În opinia preşedintelui PUN, indiferent dacă va ieşi Năstase sau Ceban primar al Chişinăului va fi aceeaşi victorie a socialiştilor. „Retorica electorală anti-socialistă a lui Năstase, în timp ce este în alianţă cu socialiştii şi votează la APCE pentru Rusia, este incalificabilă moral.”

Anatol Şalaru a ţinut să sublinieze că pentru Chişinău nici Năstase şi nici Ceban nu sunt o soluţie pentru că amândoi sunt parteneri şi „în umbra lor este Kozak...sau Şoigu căruia Năstase i-a asigurat vizita folosind resursele MAI-ului”.

În context, politologul Dionis Cenuşă a menţionat că, potrivit situaţiei politice de la Chişinău, se creează impresia că toţi aşteaptă să vadă care va fi rezultatul alegerilor locale din 20 octombrie ca să decidă dacă şi când să rupă o „coaliţie non-sens”.

„Ministrul Andrei Năstase se arată deranjat că socialiştii îi angajează la Ministerul Apărării pe oamenii controversaţi din sistemul vechi. Despre ce coaliţie poate fi vorba, se înţelege foarte greu?! Sigur, oligarhul Plahotniuc a fost debarcat, dar această coaliţie îl face pe Dodon în fiecare zi tot mai puternic”, a adăugat analistul.

În concluzie, Dionis Cenuşă a precizat că şeful statului beneficiază din atenţia distrasă a celor din ACUM, care vor să elimine orice legat de Plahotniuc, însă puţini au timp să-şi dea seama de ceea ce fac socialiştii. „În paralel, Igor Dodon construieşte, din semi-umbră, un sistem comod, cărămidă după cărămidă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe