Ancheta RISE Moldova ”Bani din caritate”. Viorica Grecu: Simularea intervenţiilor chirurgicale la copii sunt atentate la vieţile acestora

Din grupul criminal de pseudo caritate ar face parte rude apropiate ale unor deputaţi PD şi un ex-ministru al Sănătăţii, afirmă Andrei Năstase care îl întreabă pe Igor Dodon de ce nu intervine în cazul oamenilor necăjiţi.
Rise Moldova
Rise Moldova (facebook.com/rise)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase susţine că noua investigaţie a celor de la RISE Moldova ”Bani din caritate” care expune faptul că nişte escroci penali se joacă cu sănătatea oamenilor, îmbogăţindu-se pe seama celor suferinzi denotă faptul că presa liberă de ani buni face munca procuraturii, CNA şi a altor structuri abilitate ale statului ceea ce este revoltător.

Liderul Platformei DA menţionează că deşi procuratura are deschis un dosar penal, aceştia ar avea un singur scop: să ascundă şi să-i scoată basma curată pe adevăraţii organizatori ai acestei imorale până la putrefacţie, crime împotriva umanităţii. ”Anumite surse demne de încredere, înainte de apariţia materialului în presă, susţineau că din grupul criminal de pseudo caritate fac parte rude apropiate ale unor deputaţi PD, anterior foşti comunişti, un ex-ministru al Sănătăţii, alte scule ale regimului cancerigen.”

În context, Andrei Năstase a ţinut să adreseze o întrebare ”deloc retorică” preşedintelui Igor Dodon de ce tace atunci când în joc e sănătatea şi viaţa unor oameni necajiţi?

Avocata Doina Ioana Străisteanu notează că citind comentariile legate de Caritate.md şi Svetlana Sainsus, nu mai este uimită. ”Tot pe vechi: aşa cum acest popor continuă să voteze hoţii, tot el laudă criminalii ... Într-o societate sănătoasă la cap, orice suspiciuni de escrocherie aruncă în dizgraţie persoana vizată cu tot cu fondul lor de ”caritate”. În primul rând acest fond a ajutat (dacă a ajutat pe cineva) din banii noştri ai tuturor celor care au donat (şi nu o dată). În al doilea rând, investigaţia Rise.md arată şi convorbiri telefonice cu cei vizaţi unde se discută clar împărţirea banilor donaţi de noi toţi... o şmecherie bună de tot.”

Directorul Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, atenţionează că procuratura investighează cauza de peste 12 luni, însă clarificările pertinente din partea acestei instituţii sunt mai mult decat absolut necesare. ”Dacă lucrurile sunt adevărate, mă tem că în curând nimeni în Moldova nu va mai dona pentru caritate.”

Avocata Viorica Grecu a ţinut să puncteze că faptele descrise în investigaţia "Rise" au la bază nu numai elemente juridice, dar şi profund morale, e un test serios pentru societate şi stat.

”Nu, acum părerile oamenilor nu sunt impărţite în două, precum induc acei din spatele organizaţiei cu pricina - acum sunt părerile lor şi ale oamenilor de bună credinţă. Simularea intervenţiilor chirurgicale la copii înseamnă atentate la vieţile acestora. Cele două femei din reportaj au probe. Furtul miliardului şi atentatele la viaţa copiilor sunt două istorii curtemurătoare la începutul secolului XXI în Republica Moldova”, a concluzionat Viorica Grecu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe