Andreea Paul: Cotropită de infecţia Ponta-Tăriceanu-Dragnea, ţara riscă să ajungă bolnavul incurabil al Europei

"Infecţia nosocomială din politica românească are identitate: trioul distructiv Ponta-Tăriceanu-Dragnea" - Andreea Paul
Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, efectele parteneriatului PSD – ALDE ca exemplu de proastă gestionare a banilor publici.

"Infecţia nosocomială din politica românească are identitate: trioul distructiv Ponta-Tăriceanu-Dragnea. Efectul acestui trio asupra societăţii româneşti, numai în ultimii 15 ani, a produs o pagubă certă de circa 1 miliard de euro", a declarat Andreea Paul, care a dat două exemple pentru a-şi argumenta poziţia - cazul Rompetrol şi Ferma Băneasa.

1. Cazul Rompetrol, început de Năstase şi finalizat de Ponta, a păgubit românii de peste 600 de milioane de dolari. Am intervenit public pe acest subiect în repetate rânduri în ultimii ani, iar în anul 2015 PNL a cerut oficial anchetă parlamentară. Statul român, adică noi toţi, am fost şi suntem privaţi de 600 de milioane de dolari în urma deciziei lui Ponta-Tăriceanu-Dragnea şi a PSD în cazul Rompetrol.

2. Afacerea 'Ferma Băneasa' protejată de Tăriceanu "costă" românii 145 milioane de euro. Tot în mandatul premierului Tăriceanu se vinde rafinăria de la Petromidia către kazahi printr-o companie din antilele olandeze, statul român încasând zero lei din impozitul pe câştigurile de capital.

"Şi acestea sunt doar două exemple, intrate recent în achetele procurorilor. Trio-ul distructiv Ponta-Tăriceanu-Dragnea mai vrea putere şi bani! Nu se mai satură. Cotropită de această infecţie Ponta-Tăriceanu-Dragnea, România riscă să ajungă bolnavul incurabil al Europei. Antidotul împotriva infecţiei nosocomiale Ponta-Tăriceanu-Dragnea este în mâna noastră. Până nu e prea târziu. Votul raţional.

Ce putea face premierul Ponta pentru români cu cei 600 mil de dolari din afacerea Rompetrol 2? Reabilitarea întreprinderilor prăbuşite de guvernarea lui, finanţarea reală a sănătăţii sau a educaţiei în ţară. Ce a făcut? I-a făcut pierduţi!

Ce putea face pentru români premierul Tăriceanu cu cei 145 mil de euro din afacerea Ferma Băneasa? Imunizarea veniturilor României împotriva crizei economice mondiale care a măturat ţara în anii 2009-2012. Ce a făcut? A protejat banii baronilor. Ce putea face Dragnea cu sutele de bugete care i-au trecut prin mână din 2000 până anul trecut? Locuri de muncă pentru români şi investiţii în economie. Ce a făcut? A furat până şi morţii", a subliniat Andreea Paul.