Andrei Năstase la Bruxelles: Joseph Daul îngrijorat de evoluţiile de ultimă oră din Moldova

Un critic aspru al guvernării de la Chişinău, liderul PPPDA, Andrei Năstase se află la Bruxelles, informând autorităţile europene despre pericolul mimării reformelor şi hărţuirii presei independente de către conducerea Republicii Moldova.
Joseph Daul (PPE) şi Andrei Năstase (PPPDA)
Joseph Daul (PPE) şi Andrei Năstase (PPPDA) (PPPDA)

Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA), Andrei Năstase, se află în aceste zile într-o vizită de informare şi documentare la Bruxelles, în cadrul căreia se va întâlni cu mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul Uniunii Europene şi Consiliul Europei. În acest context, Năstase a avut o întrevedere, marţi, cu Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul în cadrul căreia au discutat şi despre modificările în legea electorală planificate de guvernarea de la Chişinău.

Preşedintele PPPDA a accentuat că instituţiile de drept din RM, aflate în captivitate, mimează lupta cu corupţia, acoperă şi protejează marile jafuri ale guvernării pseudo europene, inclusiv furtul miliardului şi devalizarea sistemului financiar bancar. Totodată, acesta a ţinut să informeze oficialii europeni cu privire la atacurile virulente ale regimului la adresa presei libere şi independente, fabricarea dosarelor penale jurnaliştilor şi activiştilor civici incomozi, linşajul fără precedent al opoziţiei democratice, precum şi închiderea unor instituţii media incomode oligarhiei de la Chişinău, se arată într-un comunicat al partidului.

Aflându-se la Bruxelles, Andrei Năstase a ţinut să vorbească şi despre pericolul adoptării de către majoritatea parlamentară a unui set de legi menite să asigure amnistierea fiscală şi penală a înalţilor funcţionari şi demnitari, în special a celor implicaţi în furturile de proporţii. De asemenea, a fost abordat subiectul ce ţine de „iminenta tentativă a regimului Plahotniuc de a modifica radical legislaţia, introducând un sistem electoral diferit cu scopul menţinerii la putere prin coruperea aleşilor de pe circumscripţiile nominale după ce toate sondajele de opinie atestă crahul actualului regim şi al partidelor de la guvernare”.

Joseph Daul s-a arătat îngrijorat de evoluţiile de ultimă oră din Republica Moldova, declarând că „schimbările în legea electorală planificate de guvern ar putea conduce la o reprezentare dezechilibrată şi necinstită a alegătorilor moldoveni.” Acesta a dat asigurări că Partidul Popular European va întreprinde toate măsurile pentru a curma aceste derapaje antidemocratice, subliniind necesitatea de a avea presă independentă şi susţinând în continuare năzuinţele de libertate şi prosperitate ale poporului Moldovei, notează sursa citată.

Menţionăm că Năstase a ţinut să aprecieze protestele care au loc în aceste zile peste Prut. „Acolo, românii, adevăraţi cetăţeni, au ieşit în stradă şi au cerut un lucru de bun simţ: ca politicienii corupţi să stea la închisoare. Acolo unde le este locul”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPPDA îşi aminteşte că „exact acelaşi lucru l-am făcut şi noi în Republica Moldova. Mii de oameni au cerut în stradă, la Chişinău şi în alte oraşe de la noi, ca toţi cei care au furat miliardul să stea la închisoare. Din păcate, noi nu am avut o Codruţa Kovesi. Ca şi la Chişinău, multe din televiziunile de la Bucureşti au manipulat grosolan. Din fericire pentru cetăţenii români, acolo există o presă care îşi permite să spună adevărul. La noi, îi numeri pe degete pe jurnaliştii adevăraţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe