Andrei Năstase: La Bruxelles sunt înţelese manevrele guvernării de la Chişinău

Actuala guvernare de la Chişinău este pro-europeană doar prin declaraţii, în realitate fiind una de sorginte comunistă, consideră preşedintele PPPDA, Andrei Năstase, lucru cunoscut de-a binelea şi de liderii UE.
Andrei Năstase, liderul PPPDA
Andrei Năstase, liderul PPPDA (Epoch Times România)

„Nimeni nu mai pune la îndoială faptul că Dodon este creaţia guvernării oligarhice şi că este astăzi finanţat concomitent din Federaţia Rusă şi de imperiul corupt al lui Plahotniuc, cel care-l şi foloseşte în relaţia cu Occidentul pe post de sperietoare”, a declarat preşedintele Partidului Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PPPDA), Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă organizată după întoarcerea de la Bruxelles

În opinia acestuia, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să înţeleagă foarte clar că Dodon procedează la fel ca în timpul protestului din 24 aprilie 2015 când a ieşit în stradă să protesteze alături de cetăţeni, când, de fapt acesta a pus preţ mai mare pe banii şi puterea lui Plahotniuc decât pe nevoile cetăţenilor.

„O importantă constatare făcută în vizita de la Bruxelles este că şi la nivelul instituţiilor UE se ştie deja că pentru a-l face pe Dodon preşedinte, mercenarii lui Plahotniuc au fost cei care au elaborat şi mediatizat inepţia cu cei 30.000 de sirieni cu care Maia Sandu în calitate de preşedinte ar fi urmat să “invadeze” Moldova”, a adăugat liderul PPPDA.

Năstase a ţinut să precizeze că planurile guvernării de la Chişinău ar fi sortite eşecului, „de vreme ce la Bruxelles sunt înţelese aceste manevre”. În context, acesta s-a referit şi la eforturile făcute de Leancă şi Lupu la Bruxelles unde au încercat să-l prezinte Occidentului pe Plahotniuc drept “democrat”, “reformator”, “salvator” al Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi de a-i lustrui imaginea, inclusiv cu nişte poze alături de oameni politici europeni, pe care oligarhul intenţionează să şi le cumpere cât de curând.

„Asta a încercat să aranjeze de curând Lupu la Strasbourg unde s-a aflat acum o săptămână, în încercarea de a aranja nişte întâlniri şi fotografii ale lui Plahotniuc. Acest om se bazează în permanenţă pe fotografii care după ce se fac, imaginea acelui politician are de suferit, pentru că cel mai toxic politician din regiune nu poate decât să denigreze pe oricine cu care este asociat”, a specificat Năstase.

În opinia politicianului, există riscul ca aceste operaţiuni de lobby şi asocierea UE cu persoana lui Plahotniuc, cel mai toxic politician din Moldova, să compromită şi mai mult ideea integrării europene, ceea ce va avea un impact dramatic.

„În fapt, prin aceste demersuri, Plahotniuc urmăreşte să legitimeze forţe ostile procesului de modernizare şi reformare a ţării. Astfel, oligarhul pregăteşte terenul pentru modificarea cadrului normativ electoral, încercând cu disperare să se menţină la putere şi să împiedice prin orice mijloace un succes al opoziţiei pro-europene, care l-ar delegitima în ciuda uriaşei maşini de propagandă care-l prezintă ca “ultima redută a Occidentului” în faţa “tancurilor ruseşti””, a conchis Andrei Năstase.