Organizaţie medicală anunţă prima zi internaţională împotriva recoltării forţate de organe

Organizaţia "Doctori Împotriva Recoltării Forţate de Organe" anunţă că 1 octombrie 2016 este prima zi internaţională împotriva recoltării forţate de organe. O campanie-petiţie de o zi ce aduce un omagiu victimelor recoltării forţate de organe.
DAFOH a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2016
DAFOH a fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2016 (DAFOH)

Ziua Internaţională împotriva recoltării forţate de organe, declarată pentru prima oară anul acesta, este marcată printr-un apel la nivel mondial către ONU de a pune capăt industriei de recoltare forţată de organe de la practicanţi Falun Gong, tibetani, uiguri şi alţi prizonieri de conştiinţă din China.

Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), o organizaţie internaţională care reuneşte medici şi personalităţi de calibru împotriva jafului sistematic de organe pus la punct de regimul comunist chinez, a iniţiat în 2012 o Petiţie către Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, strângând peste 2 milioane de semnături din toată lumea, în 3 ani.

DAFOH a fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru Pace 2016 datorită eforturilor depuse timp de un deceniu în sensibilizarea şi informarea comunităţii medicale şi a societăţii despre recoltarea de organe practicată în lume, cu un accent special pe cazul Chinei, unde Partidul Comunist a dezvoltat o adevărată industrie în acest sens. Mai multe amănunte despre industria macabră a jafului de organe din China, aici.

Recoltarea forţată de organe, prelevarea de organe de la un donator fără consimţământ prealabil, liber şi voluntar informat, nu este doar o crimă împotriva umanităţii, ci o ameninţare gravă la adresa ştiinţei medicale, în general. Nominalizarea DAFOH este cea de-a doua legată de recoltarea de organe forţată în China, după ce David Kilgour şi David Matas, în calitate de avocaţi pentru drepturile omului, au fost nominalizaţi în 2010, pentru activitatea lor de investigaţie ce a dus la dezvăluirea a 41.500 de cazuri de transplant de organe din surse inexplicabile, efectuate în China, între anii 2000 şi 2004.

O multitudine de informaţii despre acest subiect, inclusiv contribuţii semnificative din partea membrilor DAFOH, a condus la publicarea cărţii "Organele Statului - Abuzul transplanturilor în China", în 2012, care descrie bazele medicale, etice, juridice şi politice privind recoltarea de organe sprijinită de stat de la prizonieri de conştiinţă în China. Subiectul este aproape dincolo de orice imaginaţie: prizonierii de conştiinţă în viaţă sunt examinaţi în mod sistematic şi ucişi pe masa de operaţie pentru organele lor, la cerere.

DAFOH este singura organizaţie medicală internaţională care pune accentul pe prizonierii de conştiinţă ca grup ţintă major pentru recoltarea forţată de organe din China. Începând cu anul 2006, din ce în ce mai multe dovezi au sugerat că prizonierii de conştiinţă sunt ucişi pentru organele lor în China, iar practica de scoală budistă, Falun Gong, este brutal persecutată, fiind ţinta principală (a se vedea Rezoluţia Parlamentului European şi Workshopul privind recoltarea de organe în China) .

Membrii DAFOH au fost prezentaţi în documentare pe tema recoltării de organe în China (“Human Harvest” şi “Hard to Believe). Mai mult, membrii DAFOH publică cu regularitate articole de cercetare care vizează abuzul de transplant.

Premiul Nobel pentru Pace va fi anunţat vineri 7 octombrie la ora 11:00 de către preşedintele Comitetului Nobel pentru Pace norvegian, Kaci Kullmann Five.