Andrew Tate, dat în judecată de patru femei britanice pentru viol şi abuz. Influencerul a fost citat la domiciliul din România

Andrew Tate (Captura video)
Andrei Popescu
09.05.2024

Patru femei britanice care susţin că sunt victime ale violului şi ale unor agresiuni sexuale şi fizice grave comise de Andrew Tate îl dau în judecată pe influencer la Înalta Curte din Londra.

Avocaţii femeilor l-au citat pe Tate cu proceduri civile la domiciliul acestuia din România. Fostul kickboxer, împreună cu fratele său Tristan şi două românce, a fost acuzat în iunie anul trecut în România de trafic de persoane, viol şi formarea unei grupări criminale pentru a exploata sexual femei - acuzaţii pe care aceştia le-au negat, potrivit The Independent.

Afirmaţiile celor patru femei britanice, care sunt separate de aceste acuzaţii, se axează pe abuzuri care ar fi avut loc între 2013 şi 2016, înainte ca Andrew Tate să se afirme pe reţelele de socializare.

Trei dintre femei l-au denunţat la poliţia din Hertfordshire, dar, după o anchetă de patru ani, Parchetul Coroanei nu a formulat acuzaţii în 2019. Tate a negat acuzaţiile şi ameninţă că le va da în judecată pe femei pentru defăimare. Ancheta din Hertfordshire a fost închisă în 2019.

Avocaţii femeilor au declarat: "În ciuda dovezilor suplimentare, CPS a refuzat cererile recente ale femeilor de a-şi revizui decizia. Sistemul de justiţie penală le-a dezamăgit pe aceste femei. Acţiunea civilă este ultima lor cale rămasă pentru a face dreptate".

Fraţii Tate sunt, de asemenea, urmăriţi penal în Marea Britanie pentru viol şi trafic de persoane, după ce autorităţile britanice au emis un mandat european de arestare în cadrul unei anchete a poliţiei din Bedfordshire.

În luna martie, un tribunal român a aprobat o cerere din partea Marii Britanii de extrădare a fraţilor pentru acuzaţii de agresiune sexuală datând din perioada 2012-15, dar numai după ce s-a încheiat procedura de judecată din România.

Luna trecută, un tribunal din Bucureşti a dat oficial undă verde pentru ca Tate şi ceilalţi trei din România să fie judecaţi pentru acuzaţii de trafic de persoane.

Reprezentanţii fraţilor Tate au declarat că nu a fost stabilită nicio dată pentru proces, dar că fraţii vor face apel împotriva acestei hotărâri.

Un reprezentant al fraţilor a declarat că aceştia "neagă fără echivoc toate acuzaţiile" şi sunt "pe deplin angajaţi să conteste aceste acuzaţii cu o determinare şi o hotărâre de neclintit".

Andrew Tate a câştigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viaţă ultramasculin despre care criticii spun că denigrează femeile. Conturile sale au fost eliminate de pe TikTok, Instagram şi Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor