Angajat al Protecţiei Copilului din Sectorul 4, acuzat că ar conduce o reţea de prostituţie. Corpul de Control, trimis pe teren

(YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
23.05.2024

Ministerul Familiei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie au anunţat, miercuri, că trimit Corpul de Control la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, după ce Vişinel Bălan, fost vicepreşedinte al ANPDCA, a reclamat existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat DGASPC.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o serie de suspiciuni privind presupuse fapte ilegale în care ar fi implicaţi minori aflaţi sub supravegherea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 (DGASPC), în virtutea transparenţei şi a dreptului opiniei publice la o informare corectă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie face următoarele precizări:

La cererea Primăriei Sectorului 4, în subordinea căreia funcţionează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia-Elena Intotero şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Rareş-Petru Achiriloaie, vor dispune trimiterea echipelor Corp de Control la DGASPC Sector 4, în vederea verificării modului în care au fost respectate procedurile şi prevederile legale în domeniul protecţiei drepturilor copilului”, a transmis Ministerul Familiei într-un comunicat.

Din acţiunea de control vor face parte reprezentaţi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

De asemenea, ministerul a precizat că, potrivit celor comunicate public de către Primăria Sectorului 4, autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă.

“Potrivit celor precizate de reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile”, se mai arată în comunicat.

Demersul are loc după ce fostul vicepreşedinte al ANPDCA Vişinel Bălan a reclamat, miercuri, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC. Mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

Postarea lui Bălan

Reţea de prostituţie la centrul cavalerii din Sector 4?‼

- Cer Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 să acţioneze imediat!

- Solicit prim-ministrului Marcel Ciolacu, Guvernului României să intervină imediat. Asistăm la un fenomen fără precedent după azilele groazei.

- Avem suspiciuni grave de reţea de prostituţie condusă de un angajat D.G.A.S.P.C., totodată un angajat a fost pontat mai bine de 4 ani deşi acesta nu a trecut pe la muncă.

- Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

- Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie.

- Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor