"Animalul politic” de la Apele Române, trimis în judecată de DNA

Petru Avram
Petru Avram (Captura video)

Petru Avram, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad”, personaj făcut celebru de Recorder printr-o investigaţie incendiară care arată cam cum se fac angajările la stat, a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Avram, cel care se pretindea un "animal politic" pe care-l aşteaptă un viitor măreţ - cel puţin de ministru - este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi influenţarea declaraţiilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în esenţă următoarea stare de fapt:

În perioada mai-iunie 2020, Petru Avram, în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă „Prut-Bârlad” ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje şi muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puţuri situate pe terenul ce aparţinea unei societăţi comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituţiei publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului şi a cheltuielilor cu forţa de muncă.

În contextul apariţiei în spaţiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menţionate mai sus, în datele de 10 şi 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeaşi subordonaţi să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iaşi, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.