Anisie: Elevii care îşi dau jos masca la şcoală riscă să li se scadă nota la purtare

Cristina Monica Anisie - gov.ro
Cristina Monica Anisie - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că elevilor care refuză să poarte mască de protecţie cât timp sunt la şcoală li s-ar putea scădea nota la purtare. În acelaşi timp, Anisie a susţinut că este important ca profesorii să le explice elevilor importanţa respectării regulilor instituite de autorităţi şi că ar putea fi purtători ai virusului.

„În primul rând, fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte. Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viaţa noastră trebuie să nu fie pusă în pericol. Este important ca noi toţi, ca societate, să înţelegem că respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor reprezintă o prioritate.

Dacă un copil nu respectă regulile, profesorul trebuie să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează faţă de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv”, a precizat ministrul Educaţiei.

De asemenea, Anisie a afirmat că în regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ există prevederi cu privire la sancţiunile elevilor, adăugând că acest lucru este specificat inclusiv în statutul elevului.

„Dacă vă uitaţi la noul regulament sunt prevederi şi pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ”, a mai susţinut Monica Anisie.

Întrebată ce s-ar putea întâmpla în cazul în care un elev îşi dă masca jos în clasă de mai multe ori şi nu ascultă solicitarea profesorului de a o pune la loc, ministrul Educaţiei a declarat că, deşi nu există „sancţiuni în defavoarea elevului”, acesta riscă să i se scadă nota la purtare.

„Nu există acum, să spunem, nişte sancţiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul şi în primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Asta este prima etapă. Ştim cu toţii că, având un comportament neadecvat în spaţiul şcolii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, riscă să i se scadă şi nota la purtare”, a adăugat Anisie.

Totodată, ministrul Anisie a precizat că, în spaţiul şcolii, copiii respectă regulile şi sunt foarte receptivi, considerând că problemele apar după ore când „nu se mai respectă regulile”.

„Fac apel la responsabilitate atât din partea copiilor cât şi a părinţilor”, a conchis ministrul Educaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne