Antonescu dă note: Guvernul nota 8, miniştrii PNL nota 7

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
14.09.2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri seară, că acordă nota 8 Guvernului pentru activitatea desfăşurată până în prezent, iar miniştrilor PNL nota 7, menţionând lipsa de comunicare a acestora în ce priveşte politicile publice şi dându-l ca exemplu pe ministrul de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat PNL.

"Aş putea să spun că lipseşte, şi ăsta e sentimentul şi în partid, e şi al meu (...) i-am vrea mai prezenţi, i-am vrea mai mult în comunicare pe temele lor şi am vrea să discutăm cât se poate de mult în partid despre politicile care în cadrul Guvernului şi prin intermediul Guvernului condus de Victor Ponta să le aplice. Nota Guvernului ar fi să zicem 8, nota miniştrilor liberali nu ar scădea sub 7, diferenţa fiind dată într-adevăr de prestaţia, de efortul suplimentar al premierului", a spus Antonescu, într-o emisiune la Antena 3.

Referitor la activitatea pe care o defăşoară miniştrii PNL, liderul partidului a precizat că este nemulţumit de Radu Stroe, care nu a discutat în partid despre pedepsele care sunt propuse prin modificarea Codului rutier.

Crin Antonescu a afirmat că pedepsele prevăzute în proiectul de modificare a Codului rutier ar fi prea aspre.

"Ideea de a înăspri trebuie totuşi calibrată cumva mai gradual. Adică există sentimentul, am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile, care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, m-au sunat să-mi explice că e totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să-ţi pierzi permisul patru ani", a afirmat liderul PNL, precizând că nu este "expert" în acest domeniu, dar că subiectul ar putea fi discutat în partid şi cu premierul.

Liderul PNL a menţionat că în prezent nu se pune problema remanierii lui Radu Stroe, ca urmare a acestei situaţii.

Totodată, el a precizat că o remaniere guvernamentală "nu este probabilă sau iminentă".

Ministrul de Interne Radu Stroe a precizat că în această toamnă se modifică legislaţia privind regimul circulaţiei rutiere în România, schimbările vizând sporirea pedepselor pentru abateri rutiere grave, în special pentru reducerea numărului de morţi şi răniţi de pe şoselele României.

Ca urmare, s-a elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care modifică Legea circulaţiei pe drumurile publice, care a fost postat miercuri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publică.

În această variantă sunt prevăzute pedepse foarte severe pentru conducătorii auto, dintre care menţionăm că trecerea pe culoarea roşie a semaforului duce la pierderea permisului de conducere pentru 3 ani sau 2 ani şi amendă între 10.000 de lei şi 16.000 de lei.

De asemenea, şoferilor care nu respectă regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată li se suspendă permisul 3 ani şi pot primi între 10.000-16.000 de lei amendă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor