Antonescu îşi felicită miniştrii pentru eşecul privatizării CFR Marfă

Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Crin Antonescu (Epoch Times România)

Privatizarea CFR a eşuat, cu toate consecinţele negative aferente - credibilitatea guvernului afectată în faţa investitorilor şi a FMI, potenţiale despăgubiri pentru Gruia Stoica etc. - dar nu "contează", liderii politici se felicită între ei şi este armonie şi consens în USL. În plus, nimeni nu este vinovat pentru eşec. Cel puţin, nu "tehnocraţii" de la PNL.

Imperturbabil la criticile opoziţiei, care acuză Guvernul USL de un nou eşec răsunător, Crin Antonescu a felicitat-o marţi public pe Ministrul Transporturilor pentru "decizia curajoasă şi fermă" de a rezilia acordul cu GFR.

"Salut decizia curajoasă şi fermă a ministrului actual al Transporturilor, Ramona Mănescu, care, fără a mai despica firul în patru, a aplicat foarte strict condiţiile contractuale şi legea", a declarat Crin Antonescu astăzi.

Cât despre eşecul privatizării, miniştrii PNL sunt demni de laudă, crede Anontescu, şi nu există motive pentru a fi criticaţi:

"Chiar dacă va exista o întreagă dezbatere şi se va discuta despre eşecul acestei privatizări, este un eşec de etapă, pentru care nu este de vină nici ministrul actual al Transporturilor şi nici fostul ministru", a declarat Antonescu.

"Din punctul de vedere al ministrului, trebuia să primeze respectarea exactă a legii, ceea ce Ramona Mănescu a făcut şi pentru care o felicit. Restul, explicaţii mai pe larg, vom avea şi noi şi dumneavoastră după ce vor fi analizate", a mai precizat liderul PNL.

Crin Antonescu a profitat de ocazia pentru a reitera stima ce i-o poartă lui Relu Fenechiu, care este şi el demn de tot respectul pentru modul în care şi-a îndeplinit obligaţiile cât a fost la minister. De altfel şi premierul a fost mulţumit de Fenechiu, a reamintit Crin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne