Antonescu: Victor Ponta "a punctat" la imagine deplasându-se la Roşia Montană

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că "a devenit evident" că premierul Victor Ponta susţine proiectul privind exploatarea mineralelor de la Roşia Montană, liderul liberalilor apreciind totodată că premierul nu a fost atent la nuanţe când a spus că trimite comisia parlamentară la Roşia Montană. Antonescu a precizat că Victor Ponta poate trimite o delegaţie de la Guvern, dar nu o comisie parlamentară în localitate. Dar, în acelaşi timp, liderul PNL a precizat că nu este cazul ca subiectul să fie "dramatizat".

"La un moment dat am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta... Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere şi le este ascultat, slavă Domnului", a adăugat Antonescu.

El a subliniat că îi este "foarte clară poziţia premierului faţă de proiect". "Eu cred că a devenit evident că premierul susţine proiectul, şi tocmai ceea ce eu cerusem şi până la urmă cer în continuare este să facem lucrurile clare, dar în fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar", a declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului a admis că premierul Victor Ponta "a punctat" la segmentul imagine prin faptul că s-a deplasat la Roşia Montană.

Antonescu a afirmat că se înmulţesc tot mai mult argumentele împotriva proiectului Roşia Montană, însă fiecare parlamentar votează în mod individual. El a precizat că poziţia PNL se bazează pe o hotărâre a Delegaţiei Permanente a partidului din 2007 privind exploatarea cu cianuri, pe care a etichetat-o "cam tare, cam prea puternică". Minerii care s-au blocat în subteran la Roşia Montană cinci sau trei zile, au ieşit din mină duminică seară, după aproape o oră de când premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru afirmând că le va aduce Comisia parlamentară. Premierul a ieşit din subteran alături de minerii care protestau acolo de miercuri, respectiv de vineri, potrivit Mediafax.
"Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici", a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie. Totodată, premierul a precizat că nimeni nu se poate antepronunţă în privinţa situaţiei minerilor de la Roşia Montană, pentru că "nu ştiu ce viaţă au oamenii aceştia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne