Apel pentru accelerarea cercetărilor privind tratarea demenţei

(photos.com)

Promisiunea ţărilor din G8 de a găsi un remediu sau tratament pentru demenţă până în 2025 poate fi imposibil de îndeplinit fără stimulente pentru a investi în această direcţie de cercetare, a declarat dr.Dennis Gillings numit de premierul David Cameron, în urmă cu şase luni, reprezentant global pentru studiul acestei maladii, informează BBC.com.

Din această postură, dr.Gillings a cerut la o întâlnire cu 300 de experţi în domeniu, care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni la Londra, ca studiile clinice pentru demenţa senilă să fie mai rapide, iar medicamentele să fie mai ieftine.

Participant la aceasta reuniune, premierul Cameron a îndemnat ca, în această privinţă, să fie făcut 'un mare şi îndrăzneţ pas înainte la nivel global'.

El a mai afirmat că aşteaptă un nou impuls în Marea Britanie pentru descoperirea de noi medicamente şi a unui tratament, precum şi un accent mai mare pe propunerile privind extinderea licenţelor şi accesul timpuriu la medicamentele de ultimă generaţie.

Numai în Marea Britanie există aproximativ 800.000 de oameni care suferă de demenţă, la nivel mondial, numărul acestora fiind de 40 de milioane, cifră care se va dubla la fiecare 20 de ani, scrie BBC.

După o jumătate de an de la summitul G8 consacrat acestei maladii, desfăşurat în decembrie 2013 la Londra, premierul britanic a cerut accelerarea progresului în materie de medicamente pentru tratarea demenţei.

Dr. Gillings a avertizat că aşa cum omenirea s-a mobilizat în lupta împotriva HIV/SIDA, este nevoie şi în cazul demenţei de o liberalizare şi o accelerare a regimului de testare a noilor medicamente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură