Apple suspendă vânzările online în Rusia datorită devalorizării rublei

Sigla Apple.
Sigla Apple. (Captură Foto)

Apple Inc a suspendat vânzările online ale produselor sale în Rusia în timp ce analizează răspunsul pe care îl va da in contextul devalorizarii rublei, conform unei ştiri publicate miercuri.

“Magazinul nostru online din Rusia este în prezent indisponibil cât timp evaluăm preţurile”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru Bloomberg.

Gigantul în electronice, care şi-a lansat magazinul online în Rusia doar luna trecută, a crescut deja preţul online pentru smartphone-ul său reprezentativ, ca răspuns la devalorizarea continuă a rublei.

Astfel, la o zi după lansarea noului său site în noiembrie, Apple a crescut preţul pentru iphone 6 şi iphone 6 Plus cu o medie de 25%.

Moneda rusească a pierdut deja peste 45% din valoarea sa faţă de dolarul american începând cu luna ianuarie.

Această scădere se datorează preţurilor globale tot mai mici la petrol şi sancţiunilor impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană pentru rolul Rusiei în conflictul din estul Ucrainei.

Apple nu a menţionat că îşi va redeschide magazinul online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe