Arab israelian vânat pentru împuşcarea a două persoane în Tel Aviv

Un bărbat arab din Tel Aviv a deschis focul în 1 ianuarie 2016 pe o stradă aglomerată din Tel Aviv, rănind câteva persoane. Suspectul este încă în libertate, deşi forţele de poliţie răscolesc oraşul în căutarea sa.
Forţele de securitate israeliene patrulează în zona în care a avut loc atacul armat din Tel Aviv, 1 ianuarie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.01.2016

Un bărbat înarmat identificat de rudele sale ca membru al minorităţii arabe din Israel a ucis vineri doi oameni pe o stradă aglomerată din centrul Tel Aviv-ului, apoi fugind de la faţa locului. Incidentul va amplifica tensiunile după trei luni de violenţă palestiniană stradală.

Camerele de securitate au arătat că atacatorul, care pare să aibă între 25 şi 30 de ani şi care purta ochelari de protecţie şi un hanorac, verifica fructe uscate într-un magazin alimentar pe strada Dizengoff.

Pe neaşteptate el a scos un pistol automat din rucsac şi a păşit pe trotuar, trăgând la întâmplare. Cel puţin trei oameni au fost răniţi în atac.

Suspectul fiind încă în libertate, politia a refuzat să ofere un motiv pentru acest atac.

“Sunt investigate toate unghiurile posibile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Luba Samri, fără să elaboreze. “Un număr mare de poliţişti îl caută.”

Nati Shakked, patronul barului Simta, unde au fost rănite câteva persoane care sărbătoreau o zi de naştere, a declarat pentru postul israelian Channel 2 TV: “A fost un atac terorist, fără niciun dubiu”.

Sami Melhem, un avocat arab israelian, a declarat că atacatorul este o rudă de-a sa, adăugând că tatăl acestuia, un poliţist voluntar, s-a dus la autorităţi pentru a-l identifica pe fiul său după ce au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de securitate. Numele suspectului este ţinut secret pe baza unui ordin judecătoresc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor