Arafat, despre ridicarea restricţiilor în Capitală: Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Digi24, că, în condiţiile în care rata de infectare a scăzut în Capitală sub 3 la mia de locuitori, restaurantele pot să redeschidă la interior cu o capacitate de 30%.

„Dacă scădem sub 3,5 la mie, atunci nu mai avem măsurile de weekend. Rămân măsurile generale de oră 10 seara. Bineînţeles, mai e un impact când coborâm sub 3 la mie - restaurantele pot să deschidă în interior cu capacitatea de 30%”, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În plus, Arafat a precizat că ridicarea restricţiilor în Bucureşti nu are nevoie de o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, ci doar de o constatare din partea acestuia.

„În momentul în care a scăzut sub 3 la mie se intră în scenariul de sub 3 la mie. Este o constatare, o decizie luată pe constatarea făcută”, a explicat şeful DSU.

De asemenea, secretarul de stat a afirmat că s-a reuşit reducerea numărului de cazuri în România fără un lockdown total şi că în data de 2 mai va ieşi din carantină şi ultima localitate.

„Nu am luat măsuri care să ducă la un lockdown total. Măsurile luate de noi au fost pe baza incidenţei, programul de weekend redus. Totuşi s-a reuşit să se scadă numărul cazurilor. Astăzi pot să spun că în data de 2 mai iese ultima localitate din carantină, este o localitate mică din judeţul Neamţ care iese în 2 mai. Asta înseamnă că inclusiv localităţile care au fost carantinate au scăzut incidenţa în ele. Situaţia a mers spre bine. Încă vedem cazuri în terapia intensivă, dar şi acolo vedem o scădere. Astăzi la Centrul Naţional de Conducere a Intervenţiei au fost doar 25 de solicitări de transfer din care 20 rezolvate. Asta comparativ cu peste 100 pe zi de solicitări acum 1-2 săptămâni. Situaţia merge înspre îmbunătăţire vizibilă, dar asta înseamnă să fim atenţi, să păstrăm situaţia în care suntem, să ducem situaţia către mai bine şi să ne vaccinăm”, a explicat Raed Arafat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne